Laadpaal Smallebrugge

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Smallebrugge aan huis. Middels jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Hyundai Kona Electric 39 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal lees je waardevolle informatie over velerlei laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €940.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Smallebrugge

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Polestar 2 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Smallebrugge kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Verder is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Op deze pagina bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Smallebrugge. Bekijk ook meer info over Voordelige laadpas.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Smallebrugge installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Smallebrugge. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte noemen we nog even dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Overigens oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Smallebrugge.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder vind je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Smallebrugge vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €950 tot +/- €3425. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met extra mogelijkheden als Hub/Satellite die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Smallebrugge.

Type stationVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€510- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€695- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€830- €1015
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger & Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Smallebrugge wisselen tussen de €340 – €1975. Dit wordt grotendeels bepaalt door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €7,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek populaire verkooppunten die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1103 km (maandelijks). Op basis daarvan checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Smallebrugge):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€132,36€1588,32
Elektrisch€0,044€48,53€582,38
Besparing€0,076€83,83€1005,94
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Smallebrugge aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor factoren als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elk huishouden mag het gebruiken. Updates en informatie is te vinden op www.sudwestfryslan.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare laadpaal.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Smallebrugge nemen in rap tempo toe. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten schommelen tussen de €0,235 – €0,575 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder check je de openbare laadstations in Smallebrugge. Vind ook oplaadplekken en aanbieders in Woudsend, Terkaple, Akmarijp, Echtenerbrug en Bantega.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden smallebrugge-8552

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor personeel of bezoekers. Heb je een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €875 & €2000. De totale investering hangt vooral af van het soort systeem (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals Budget energie, Energiedirect, NLE, Engie, Essent en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,35 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost al gauw €10,35 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Smallebrugge bevestigt het laadstation aan de muur of op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Smallebrugge zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €850. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. De meeste populaire elektrische auto’s in Smallebrugge kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Súdwest-Fryslân verschaft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de paal nabij jouw huis kan komen. Zie ook www.sudwestfryslan.nl.

Plaats een reactie