Laadpaal Vierakker

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Vierakker aan huis. Dankzij een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mercedes EQA of bijvoorbeeld de Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Op deze website lees je bruikbare informatie over velerlei type laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €975.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vierakker

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Mercedes EQA kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Vierakker kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Overigens is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp delen we tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Vierakker. Of klik door voor meer informatie over Elektrische auto prive rijden.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Vierakker kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een speciale paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal werkt met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Vierakker. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens oogt het netter en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Vierakker.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Vierakker vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €600 en €3125. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme systemen met toffe mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Vierakker.

Type laadstationCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€525- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€650- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€825- €975
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vierakker schommelen tussen de € 300 en +/- €2200. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementskosten laadpas
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €5,00 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check erkende leveranciers uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1147 kilometer per 4 weken. Met dit getal berekenen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vierakker):

 • Benzine rijden 2022: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,042/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€126,17€1514,04
Elektrisch€0,042€48,17€578,09
Besparing€0,068€78,00€935,95
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Bronckhorst

Heb je een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Vierakker aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij aspecten zoals vindbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner mag het gebruiken. Updates en informatie is terug te lezen op www.bronckhorst.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Bijtelling EV’s.

Lijst met openbare laadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Vierakker zijn aanwezig. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven wisselen tussen de €0,290 tot €0,590 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht treft je de openbare laadstations in Vierakker. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en installatiebedrijven in Warnsveld, Toldijk, Bronkhorst, Olburgen en Rha.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vierakker-7233

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je werk is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Gaat het om een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €875 & €2550. De kosten van het hele pakket komt tot stand door het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Budget energie, Engie, Energiedirect, NLE en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,05 p/100 km. Ter vergelijking: een benzineauto kost ongeveer €9,90 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2022 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Vierakker monteert ‘m in overleg tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Al met al is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Vierakker kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor bedragen circa €925. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste gangbare elektrische auto’s in Vierakker kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Bronckhorst verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt vlakbij jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.bronckhorst.nl.

Plaats een reactie