Laadpaal Bronkhorst

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Bronkhorst aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge & DS 3 Crossback E-Tense. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Op deze website ontdek je praktische informatie over meerdere soorten laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €970.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bronkhorst

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Jouw elektrische auto opladen zoals de Hyundai Kona Electric 64 kWh gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Bronkhorst kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Bovendien is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Op deze pagina check je inhoudelijke informatie en tips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Bronkhorst. Bekijk ook meer info over Voordeligste laadpaal.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Bronkhorst kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een montagepaal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en dit laten aanleggen door een elektricien in Bronkhorst. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Bronkhorst.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Bronkhorst vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €800 – €3200. De kosten worden tot stand door o.a. de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast kan je kiezen voor slimme opladers met extra’s als gezichts- en gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Bronkhorst.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €610
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€855- €925
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bronkhorst komen uit tussen de €340 & €2150. Dit is afhankelijk van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €5,50 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vergelijk populaire vakmannen uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1144 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In onze berekening kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bronkhorst):

 • Benzine rijden 2023: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,050/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€171,60€2059,20
Elektrisch€0,050€57,20€686,40
Besparing€0,100€114,40€1372,80
Kosten elektrisch vs benzine rijden in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Bronckhorst

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Bronkhorst aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-rijder kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie is beschikbaar gesteld op www.bronckhorst.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Overzicht elektrische auto’s.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (november 2023)

Laadstations in Bronkhorst zijn er voldoende. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen liggen tussen de €0,300 – €0,610 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema check je de openbare laadstations in Bronkhorst. Bekijk ook laadzuilen en aanbieders in Olburgen, Rha, Baak, Steenderen en Almen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bronkhorst-7226

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €750 en €2500. Het tarief komt tot stand door het type laadstation (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Essent, NLE, Engie, Budget energie, Energiedirect en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,80 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost je al snel €10,05 p/100 km. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2023 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Bronkhorst bevestigt het laadstation aan de muur of op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele elektrische voertuigen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bronkhorst kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €825. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. Veel beschikbare elektrische auto’s in Bronkhorst hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Bronckhorst biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt nabij jouw woning kan komen. Zie ook www.bronckhorst.nl.

Plaats een reactie