Laadpaal Toldijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een eigen laadpaal in Toldijk aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor + Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl zoek je praktische informatie over diverse soorten laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €960.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Toldijk

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Toldijk kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? In onze keuzehulp kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Toldijk. Zie ook onze informatie over Betrouwbare laadpaal.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Toldijk kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand van jouw EV en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Toldijk. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Daarbij moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote voordeel van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Toldijk.

Enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Toldijk vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €950 tot €3000. De prijs hangt vooral af van het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien onderscheiden we slimme wallboxen en palen met leuke features als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Toldijk.

Laadstation typeLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€540- €615
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€500- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €1030
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Toldijk bedragen tussen de €410 en ongeveer €1825. Dit wordt grotendeels bepaalt door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Eventueel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €3,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind betrouwbare installateurs die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1145 km (maandelijks). Met dit aantal kilometers berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Toldijk):

 • Benzine rijden 2023: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,040/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,100€114,50€1374,00
Elektrisch€0,040€45,80€549,60
Besparing€0,060€68,70€824,40
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Bronckhorst

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Toldijk aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor variabelen als bereikbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is ook gepubliceerd op www.bronckhorst.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Hybride voertuigen.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2023)

Laadstations in Toldijk zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een EV kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,255 tot €0,590 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema doorzoek jij de openbare laadstations in Toldijk. Vind ook oplaadplekken en leveranciers in Bronkhorst, Olburgen, Rha, Baak en Steenderen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden toldijk-7227

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Betreft het een pand met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit zo tussen de €950 – €2075. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Engie, NLE, Budget energie, Essent, Energiedirect en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,55 p/100 km. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost je zo’n €10,20 p/100 km. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Toldijk zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Toldijk kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen circa €1050. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Toldijk dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Bronckhorst verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt vlakbij jouw huis kan komen. Voor meer informatie zie www.bronckhorst.nl.

Plaats een reactie