Laadpaal Zwartewaal

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Zwartewaal aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW i4 + Ford Mustang Mach-E GT. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Hier check je extra informatie over betrouwbare type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €985.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zwartewaal

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals een Volkswagen ID.3 Pure kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Zwartewaal kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Verder is het vele malen goedkoper dan een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de kosten van jouw eigen stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp check je handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Zwartewaal. Of klik door voor meer informatie over Energieleverancier.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Zwartewaal installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal kan laden met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Zwartewaal. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder oogt het minder rommelig en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Zwartewaal.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Zwartewaal vergelijken

De prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €525 tot en met €3250. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met innovatieve mogelijkheden als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Zwartewaal.

Type laadstationVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€530- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€680- €780
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€835- €1065
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Alternatieve marken: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zwartewaal wisselen tussen de €320 en plus minus €2200. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €5,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind goede adviseurs uit jouw omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1034 km op maandbasis. Met dit getal ramen we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zwartewaal):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€118,91€1426,92
Elektrisch€0,043€44,46€533,54
Besparing€0,072€74,45€893,38
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Brielle

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Zwartewaal aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Ze onderzoeken invalshoeken zoals toegankelijkheid en drukte. Elk huishouden mag het gebruiken. Alle details kun je terugvinden op www.brielle.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Laadpaal installatie.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Zwartewaal zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke laadpashouder kan terecht bij deze punten. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten wisselen tussen de €0,280 tot wel €0,590 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Zwartewaal. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en verkopers in Rockanje, Tinte, Oostvoorne, Vierpolders en Oudenhoorn.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zwartewaal-3238

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een thuis-laadpaal met daarbij de installatie kost tussen de €1000 & €2075. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Energiedirect, Eneco, Budget energie, Engie en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,25 per 100 kilometer. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €10,20 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Zwartewaal monteert het als wallbox of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Zwartewaal zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1125. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. Veel gangbare elektrische auto’s in Zwartewaal kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Brielle biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.brielle.nl.

Plaats een reactie