Laadpaal Bronneger

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Bronneger aan huis. Via een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Porsche Taycan Cross Turismo. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Op deze pagina ontdek je extra informatie over geschikte type laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen voor €980.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bronneger

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Mini Electric kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Bronneger kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Daarbij is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder delen we belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Bronneger. Of klik door voor meer informatie over Bijtelling.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Bronneger kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Bronneger. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Ook moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote voordeel van een losse kabel (of een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast ziet het er wat netter uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Bronneger.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Bronneger vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €900 t/m €3175. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder zijn er slimme laadpunten met extra’s als Autostart die kostbaarder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Bronneger.

Type stationCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€535- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€500- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€675- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€870- €1055
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bronneger bedragen tussen de €440 en ongeveer €1925. Dit hangt af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk aangesloten leveranciers uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1052 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bronneger):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€157,80€1893,60
Elektrisch rijden€0,050€52,60€631,20
Besparing€0,100€105,20€1262,40
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borger-Odoorn

Rijd je een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Bronneger aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij variabelen als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke bewoner mag het gebruiken. Alle info is beschikbaar gesteld op www.borger-odoorn.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Smart Charging.

Lijst met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Bronneger zijn aanwezig. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven bedragen tussen de €0,295 tot €0,565 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder zie je alle openbare laadstations in Bronneger. Check tevens laadzuilen en verkooppunten in Bronnegerveen, Drouwenerveen, Buinerveen, Drouwenermond en Nieuw-Buinen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bronneger-9527

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Heb je een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost tussen de €900 – €2000. De totale investering wordt bepaald door het soort laadsysteem (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Essent, NLE, Budget energie, Eneco en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,15 per 100 kilometer. Vergeet niet: een benzineauto komt uit op zo’n €9,65 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman legt een aparte stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Bronneger zet het als wallbox tegen de muur of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Innovatieve types vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bronneger kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1025. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese merken. De bekende elektrische auto’s in Bronneger dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Borger-Odoorn biedt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.borger-odoorn.nl.

Plaats een reactie