Laadpaal Drouwenermond

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Drouwenermond aan huis. Door middel van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW iX3 & Porsche Taycan 4S. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website vind je bruikbare informatie over verschillende type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €905.
 • Een privaat laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Drouwenermond

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Audi Q4 Sportback e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Drouwenermond kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Hieronder bieden wij tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Drouwenermond. Zie ook aanvullende informatie over Zakelijk elektrische auto leasen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Drouwenermond kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1-fase variant werkt met de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Drouwenermond. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbij oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Drouwenermond.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Erg handig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Drouwenermond vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €550 tot en met €3175. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Daarnaast zien we steeds meer slimme systemen met innovatieve snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Drouwenermond.

Type laadstationLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€540- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€670- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€840- €925
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Drouwenermond wisselen tussen de €450 en plus minus €1975. Dit is afhankelijk van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Doorgaans wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn circa €5,25 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk erkende verkooppunten uit jouw streek.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1048 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers checken we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Drouwenermond):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€136,24€1634,88
Elektrisch€0,046€48,21€578,50
Besparing€0,084€88,03€1056,38
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borger-Odoorn

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Drouwenermond aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals vindbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan hier gebruik van maken. Updates en informatie is ook te lezen op www.borger-odoorn.nl. Hier kan je ook lezen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Goedkoopste elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Drouwenermond zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten liggen tussen de €0,285 en €0,620 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Drouwenermond. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en installateurs in Nieuw-Buinen, Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen, Nieuwediep en Gieterveen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden drouwenermond-9523

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice kost tussen de €775 & €2550. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadpaal (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Engie, NLE, Energiedirect en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,00 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzineauto kost ongeveer €10,05 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Drouwenermond plaatst het als wallbox aan de muur of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Drouwenermond kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan bedragen circa €900. Bedenk wel: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt vooral gebruikt door merken uit Europa. Veel populaire elektrische auto’s in Drouwenermond kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Borger-Odoorn heeft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.borger-odoorn.nl.

Plaats een reactie