Laadpaal Nieuwediep

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Nieuwediep aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of jouw Hyundai Kona Electric 39 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook financieel gezien een goede investering. Op EVPlan.nl bekijk je praktische informatie over diverse soorten laadstations, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €975.
 • Een laadstation op eigen grond verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuwediep

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Skoda Enyaq iV 80 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Nieuwediep kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Eveneens is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop vind je bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Nieuwediep. Bekijk ook meer info over Goedkoopste laadpaal.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Nieuwediep kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting gaat via de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Nieuwediep. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Bovendien is het in de praktijk zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Nieuwediep.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Nieuwediep vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €900 tot en met €3150. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens heb je de keuze uit slimme opladers met opties als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Nieuwediep.

Laadstation typeLaadvermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€550- €650
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€695- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€840- €1050
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nieuwediep schommelen tussen de € 410 en ongeveer €1925. De totale kosten hangen af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €4,25 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk goede installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1044 km op maandbasis. Op basis daarvan calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuwediep):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,110€114,84€1378,08
Elektrisch€0,042€43,85€526,18
Besparing€0,068€70,99€851,90
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aa en Hunze

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuwediep aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor factoren als zichtbaarheid en drukte. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Alle info is terug te lezen op www.aaenhunze.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Alle elektrische auto’s.

Openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Nieuwediep zijn veel beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen variëren tussen de €0,275 en €0,575 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder onderzoek jij de openbare laadstations in Nieuwediep. Bekijk ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Gieterveen, Donderen, Bunne, Winde en Yde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuwediep-9512

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit zo tussen de €750 & €2475. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Eneco, Engie, Energiedirect, Budget energie en PowerPeers, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,00 per 100 kilometer. Ter illustratie: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €9,80 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Drenthe.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Nieuwediep monteert het als wallbox of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuwediep kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service liggen rond de €925. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Nieuwediep kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Aa en Hunze biedt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de laadzuil in de buurt van jouw huis kan komen. Zie ook www.aaenhunze.nl.

Plaats een reactie