Laadpaal Bunne

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. De oplossing is een slimme laadpaal in Bunne aan huis. D.m.v. een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron en/of Mercedes EQV 300 Lang. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over verschillende type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €945.
 • Een laadstation bij de woning verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bunne

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV als onder andere de Audi Q4 e-tron kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Bunne kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Overigens is het stukken betaalbaarder dan laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina kan je aan de slag met tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Bunne. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Bunne kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Bunne. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste kan het zijn dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens oogt het een stuk georganiseerder en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Bunne.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Bunne vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €600 tot en met €3350. De kosten worden tot stand door o.a. het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook zijn er slimme palen met leuke functies als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Bunne.

Laadstation typeLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€520- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €645
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€665- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€870- €980
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bunne bedragen tussen de €300 – €1975. Dit hangt vooral af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk de beste installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1041 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat je kunt besparen. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bunne):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,150€156,15€1873,80
Elektrisch€0,050€52,05€624,60
Besparing€0,100€104,10€1249,20
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tynaarlo

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Bunne aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken variabelen als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.tynaarlo.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Bunne kan je op meer en meer plekken vinden. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven variëren tussen de €0,260 – €0,610 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In onze maps kaart treft jij de openbare laadstations in Bunne. Check tevens laadplekken en leveranciers in Winde, Yde, De Punt, Ubbena en Zeijen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bunne-9496

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Heb je een pand met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €875 en €2400. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, Essent, Engie, NLE en PowerPeers, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,85 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost ongeveer €10,30 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe werkt de installatie?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf de stoomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Bunne monteert het als wallbox of op een speciale paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bunne kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €1050. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel populaire elektrische auto’s in Bunne hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Tynaarlo verstrekt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.tynaarlo.nl.

Plaats een reactie