Laadpaal Buinerveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een eigen laadpaal in Buinerveen aan huis. Op basis van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw BMW iX3 of jouw Audi e-tron S 55 quattro. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal tref je handige informatie over verschillende soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €955.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Buinerveen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV zoals een Skoda Enyaq iV 80 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Buinerveen kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij check je bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Buinerveen. Zie ook onze informatie over Alle elektrische auto’s.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Buinerveen kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een stevige paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting kan laden met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Buinerveen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het gemak van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Verder ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Buinerveen.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Buinerveen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €725 – €3275. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met snufjes als Autostart die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Buinerveen.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €620
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€845- €1000
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger & Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Buinerveen wisselen tussen de €440 – €1800. De prijs wordt bepaald door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €7,00 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check betrouwbare installateurs die werken in je omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1049 km per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Buinerveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,135€141,62€1699,38
Elektrisch€0,047€49,30€591,64
Besparing€0,088€92,31€1107,74
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Borger-Odoorn

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Buinerveen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als vindbaarheid en drukte. Elke EV-eigenaar mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo vind je op www.borger-odoorn.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Beste elektrische auto.

Overzicht openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Buinerveen zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De prijzen liggen tussen de €0,240 tot wel €0,620 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema onderzoek jij de openbare laadstations in Buinerveen. Bekijk ook laadmogelijkheden en verkopers in Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen en Nieuwediep.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden buinerveen-9524

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Tegenwoordig moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €750 – €2200. De prijsindicatie is afhankelijk van het type laadstation (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Eneco, Budget energie, Energiedirect, Essent en PowerPeers, Vattenfall, Oxxio, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,95 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €10,25 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Drenthe.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een aparte stroomgroep aan in de meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Buinerveen monteert het als wallbox of op een speciale paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Buinerveen kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan zijn zo’n €1075. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. Veel van de populaire elektrische auto’s in Buinerveen kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Borger-Odoorn heeft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.borger-odoorn.nl.

Plaats een reactie