Laadpaal Driebruggen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een slimme laadpaal in Driebruggen aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mercedes EQA en/of Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Middels onze vergelijker bekijk je bruikbare informatie over verschillende laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €985.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Driebruggen

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een Volkswagen ID.3 Pro S kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Driebruggen kopen is een goede investering. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een goed geladen accu. Verder is het stukken betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij bespreken we tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Driebruggen. Of klik door voor meer informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Driebruggen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie is compatibel met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten dit laten aanleggen door een elektricien in Driebruggen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Ook moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (alsook voor een socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast oogt het minder rommelig en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Driebruggen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder delen we extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Driebruggen vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €850 t/m €3400. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien onderscheiden we slimme laadpunten met innovatieve mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Driebruggen.

Laadstation typeLaadcapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€515- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€855- €1015
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Variabel laden tussen 6A en 32A.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Driebruggen liggen tussen de €360 – €1825. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Tegenwoordig wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €2,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal betrouwbare deskundigen in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1077 km per 4 weken. Op basis daarvan calculeren we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Driebruggen):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,110€118,47€1421,64
Elektrisch rijden€0,042€45,23€542,81
Besparing€0,068€73,24€878,83
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Driebruggen aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als toegankelijkheid en geschatte drukte. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info is ook te lezen op gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Milieuvriendelijke EV.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Driebruggen zijn er voldoende. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen bedragen tussen de €0,235 tot wel €0,615 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart bekijk jij de openbare laadstations in Driebruggen. Vergelijk ook oplaadpunten en leveranciers in Papekop, Linschoten, Haarzuilens, De Meern en Vleuten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden driebruggen-3465

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een bedrijfspand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €925 & €2200. De totale investering hangt af van het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, NLE, Essent, Budget energie, Engie en Vattenfall, PowerPeers, Vandebron, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,15 per 100 kilometer. Vergeet niet: een normale auto op benzine kost al gauw €10,00 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Driebruggen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Driebruggen kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan zijn circa €875. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit Europa. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Driebruggen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl.

Plaats een reactie