Laadpaal Linschoten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Linschoten aan huis. D.m.v. een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Mini Electric & Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op dit portaal lees je waardevolle informatie over meerdere type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €960.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Linschoten

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV zoals bijv. een CUPRA el-Born kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Linschoten kopen is iets wat we steeds meer zien. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Verderop delen we handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Linschoten. Of klik door voor meer informatie over Bijtelling EV’s.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Linschoten kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal kan laden met de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Linschoten. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde moet je opletten dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij is het een strakker geheel en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Linschoten.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand check je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Linschoten vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 tot en met €3300. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder heb je de keuze uit slimme palen met toffe opties als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Linschoten.

Type stationCapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€530- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW4 uur€655- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€845- €940
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Linschoten variëren van €360 & €2075. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementskosten laadpas
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €6,00 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check betrouwbare specialisten die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1075 km op maandbasis. Met dit getal verwachten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Linschoten):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,100€107,50€1290,00
Elektrisch€0,040€43,00€516,00
Besparing€0,060€64,50€774,00
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Montfoort

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Linschoten aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals vindbaarheid en geschatte drukte. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie vind je op www.montfoort.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Smart Charging.

Openbare oplaadpunten vergelijken (april 2024)

Laadstations in Linschoten kan je op meer en meer plekken vinden. Iedere EV-bezitter kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen liggen tussen de €0,255 tot wel €0,595 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje treft je de openbare laadstations in Linschoten. Op deze site vind je ook oplaadplekken en verkopers in Haarzuilens, De Meern, Vleuten, Snelrewaard en Polsbroek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden linschoten-3461

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor je personeel en relaties. Betreft het een locatie met minimaal 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een privé laadpaal aan huis en laten installeren varieert qua prijs tussen de €875 en €2400. Het tarief wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Engie, Essent, Energiedirect, Budget energie, Eneco en Vandebron, PowerPeers, Vattenfall, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,20 p/100 km. Vergeet niet: een auto met benzinemotor kost je al snel €10,00 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Utrecht.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Linschoten monteert het als wallbox of bevestigt ‘m op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Linschoten kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor zijn circa €800. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit de Europese Unie. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Linschoten beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Montfoort verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.montfoort.nl.

Plaats een reactie