Laadpaal Papekop

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een eigen laadpaal in Papekop aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi e-tron GT of Tesla Model X Long Range Plus. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl check je bruikbare informatie over velerlei soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €915.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Papekop

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van jouw EV als o.a. een Audi Q4 e-tron is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Papekop kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Bovendien is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina kan je aan de slag met tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Papekop. Zie ook aanvullende informatie over Voordeligste elektrische auto.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Papekop kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Papekop. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste moet je er rekening mee houden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook ziet het er wat netter uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Papekop.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden twee soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij tref je extra uitleg over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Papekop vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €575 t/m €3150. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook onderscheiden we slimme laadpunten met toffe functies als Peak Shaving die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Papekop.

Type stationLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€510- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€500- €650
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€670- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€870- €930
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Papekop lopen uiteen tussen de €370 en plus minus €1925. Dit wordt berekend aan de hand van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Tegenwoordig wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €5,50 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek de beste installateurs uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1076 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Papekop):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€112,98€1355,76
Elektrisch€0,041€44,12€529,39
Besparing€0,064€68,86€826,37
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Oudewater

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Papekop aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze overwegen daarbij aspecten zoals zichtbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder kan terecht bij dit oplaadpunt. Alle details is ook gepubliceerd op www.oudewater.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Zero Emission.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Papekop vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een abonnement mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten schommelen tussen de €0,230 en €0,570 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Papekop. Vergelijk ook laadplekken en aanbieders in Linschoten, Haarzuilens, De Meern, Vleuten en Snelrewaard.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden papekop-3464

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor personeel of bezoekers. Heb je een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €975 – €2100. De totale investering wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw leveranciers van energie zoals Engie, Budget energie, Energiedirect, Essent, NLE en Oxxio, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,30 per 100 kilometer. Goed om te weten: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €10,00 p/100 km. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Utrecht.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Papekop zet het als wallbox tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). De hedendaagse elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Papekop zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor liggen rond de €1025. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel bekende elektrische auto’s in Papekop beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Oudewater verschaft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt dichtbij jouw huis kan komen. Zie ook www.oudewater.nl.

Plaats een reactie