Laadpaal Nistelrode

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een privé laadpaal in Nistelrode aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW iX3 of jouw Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze pagina bekijk je handige informatie over diverse laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Dankzij een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €985.
 • Jouw eigen laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nistelrode

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals de BMW iX3 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Nistelrode kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Daarbij is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? Verderop bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Nistelrode. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare laadpaal.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Nistelrode kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant draait op de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadstation kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Nistelrode. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse stekker. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Ook moet je opletten dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Nistelrode.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Smart functies
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind je extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Nistelrode vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €950 tot €3050. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien zijn er slimme systemen met innovatieve snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Nistelrode.

Laadpaal typeCapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€500- €610
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€545- €600
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €750
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€845- €930
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Nistelrode bedragen tussen de €390 en ongeveer €1950. Dit hangt vooral af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,75 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check populaire deskundigen uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1031 km op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde berekenen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nistelrode):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€113,41€1360,92
Elektrisch rijden€0,042€43,30€519,62
Besparing€0,068€70,11€841,30
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bernheze

Heb je een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Nistelrode aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij zaken als vindbaarheid en doorstroming. Iedereen mag het gebruiken. Updates en informatie is beschikbaar op www.bernheze.org. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Hybride voertuigen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (april 2024)

Laadstations in Nistelrode kan je op meer en meer plekken vinden. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen variëren tussen de €0,290 tot wel €0,595 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Nistelrode. Vergelijk ook oplaadplekken en aanbieders in Geffen, Haren, Heesch, Vinkel en Reek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nistelrode-5388

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €750 en €2175. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Eneco, Energiedirect, Engie, Budget energie en PowerPeers, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,80 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost al gauw €9,65 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf de stoomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Nistelrode monteert het als wallbox of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Meestal is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne types vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nistelrode zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €800. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese leveranciers. Veel favoriete elektrische auto’s in Nistelrode zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Bernheze biedt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of de laadzuil vlakbij jouw huis kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.bernheze.org.

Plaats een reactie