Laadpaal Klarenbeek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Klarenbeek aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website lees je praktische informatie over diverse soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €940.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Klarenbeek

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Audi Q4 Sportback e-tron is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Klarenbeek kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een volle accu. Eveneens is het vele malen goedkoper dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? Hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Klarenbeek. Of klik door voor meer informatie over Laadpaal installatie.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Klarenbeek kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Onderzoek hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil kan laden met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Klarenbeek. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. Het pluspunt van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Ten derde noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Klarenbeek.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Klarenbeek vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €550 tot +/- €3200. De aanschafkosten hangen vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens zijn er slimme stations met functies als gebarenherkenning die duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Klarenbeek.

Laadpaal typeVermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€520- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€535- €650
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€665- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€825- €965
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Klarenbeek bedragen tussen de €330 – €1900. Dit hangt af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Kosten van het laadpas abonnement
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €4,75 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk aangesloten specialisten uit jouw gemeente.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1168 kilometer per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat je kunt besparen. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Klarenbeek):

 • Benzine rijden 2023: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,041/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,105€122,64€1471,68
Elektrisch€0,041€47,89€574,66
Besparing€0,064€74,75€897,02
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in oktober 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Apeldoorn

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Klarenbeek aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie kun je terugvinden op www.apeldoorn.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Private lease elektrische auto.

Kaart met openbare laadpunten (oktober 2023)

Laadstations in Klarenbeek zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen kan hier laden. Het is relatief wel duur. De kosten liggen tussen de €0,270 – €0,605 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Klarenbeek. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en verkooppunten in Loenen, Lieren, Beekbergen, Hoenderloo en Radio Kootwijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden klarenbeek-7381

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Betreft het een locatie met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €975 – €2375. De prijsindicatie hangt af van welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Budget energie, NLE, Essent en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,35 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €10,25 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de stoomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De ervaren laadpaal installateur in Klarenbeek plaatst het oplaadpunt tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Klarenbeek kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen ongeveer €1100. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij verschillende merken binnen de EU. De meeste populaire elektrische auto’s in Klarenbeek kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Apeldoorn heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil dichtbij jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.apeldoorn.nl.

Plaats een reactie