Laadpaal Eethen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Eethen aan huis. D.m.v. een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw BMW iX3 of jouw Tesla Model 3 Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website ontdek je praktische informatie over velerlei type laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €900.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Eethen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op diverse manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Eethen kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Tevens is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp bieden wij handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Eethen. Op EVplan.nl lees je ook meer over Betrouwbare laadpassen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Eethen kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal draait op de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Eethen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Eethen.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee opties: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Eethen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €900 tot €3450. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien onderscheiden we slimme systemen met extra opties als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Eethen.

Type laadstationVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€550- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€515- €630
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€690- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€825- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Zie ook merken als: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Eethen wisselen tussen de €320 – €2050. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij steeds meer services wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €4,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk ervaren adviseurs uit jouw regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1067 km per maand. Met dit getal ramen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Eethen):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€106,70€1280,40
Elektrisch€0,040€42,68€512,16
Besparing€0,060€64,02€768,24
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Altena

Rijd je een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Eethen aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als zichtbaarheid en veiligheid. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Meer details is terug te lezen op www.gemeentealtena.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Voordeligste laadpaal.

Openbare oplaadpunten zoeken (april 2024)

Laadstations in Eethen zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,245 – €0,575 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart doorzoek je de openbare laadstations in Eethen. Check tevens laadstations en installateurs in Genderen, Veen, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk en Sleeuwijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden eethen-4266

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €1075 en €2225. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Essent, NLE, Budget energie, Eneco en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,70 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €9,95 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Eethen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele types vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Eethen kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen circa €925. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Eethen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Altena verschaft op dit ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal niet al te ver van jouw woning kan komen. Zie ook www.gemeentealtena.nl.

Plaats een reactie