Laadpaal Balloërveld

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Daarbij komt ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Balloërveld aan huis. Middels een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric & Porsche Taycan 4S. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl zoek je bruikbare informatie over velerlei soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €910.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Balloërveld

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Mercedes EQA kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Balloërveld kopen is een goede investering. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Verder is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Verderop check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Balloërveld. Bekijk ook meer info over Voordelige laadpas.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Balloërveld installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation werkt met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt dan jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Balloërveld. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Daarbij oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Balloërveld.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij check je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Balloërveld vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €875 tot en met €3175. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook onderscheiden we slimme laadpunten met toffe features als Peak Shaving die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Balloërveld.

Type laadstationCapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€670- €795
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€845- €1040
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Balloërveld wisselen tussen de €440 tot €1925. Dit hangt af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €6,25 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind aangesloten deskundigen in de regio.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1165 km per 4 weken. Met dit aantal kilometers ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Balloërveld):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,125€145,63€1747,50
Elektrisch rijden€0,045€52,43€629,10
Besparing€0,080€93,20€1118,40
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aa en Hunze

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Balloërveld aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als bereikbaarheid en veiligheid. Elke inwoner mag het gebruiken. Meer details is beschikbaar op www.aaenhunze.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Betrouwbare laadpaal.

Openbare oplaadpunten in de regio (juni 2024)

Laadstations in Balloërveld nemen in rap tempo toe. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven wisselen tussen de €0,230 en €0,610 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de onderstaande kaart bekijk jij de openbare laadstations in Balloërveld. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Balloo, Deurze, Eleveld, Geelbroek en Ekehaar.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden balloerveld-9459

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Gaat het om een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal bij de woning incl. de benodigde installatie kost tussen de €975 – €2025. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type laadstation (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Budget energie, Engie, Energiedirect, Eneco, Essent en Pure energie, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,75 p/100 km. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost ongeveer €9,90 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overleg met de expert wordt besloten wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Balloërveld bevestigt het laadstation aan de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Balloërveld kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen circa €1000. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. De gangbare elektrische auto’s in Balloërveld beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Aa en Hunze verschaft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil in de buurt van jouw woning kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.aaenhunze.nl.

Plaats een reactie