Laadpaal Nieuwerkerk aan den IJssel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Nieuwerkerk aan den IJssel aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Renault Twingo Electric. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website lees je extra informatie over diverse type laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €945.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuwerkerk aan den IJssel

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Volkswagen ID.3 Pro S kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Nieuwerkerk aan den IJssel kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Tevens is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop bespreken we tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op deze website lees je ook meer over Private lease elektrische auto.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Nieuwerkerk aan den IJssel kun je op twee wijzen aanbrengen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting werkt met de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale vermogen is 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt gemakkelijk de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van de vaste variant is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Als laatste kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €725 t/m €3275. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme stations met extra’s als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Nieuwerkerk aan den IJssel.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€530- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€650- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €1055
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nieuwerkerk aan den IJssel wisselen tussen de €450 tot €1825. Dit wordt berekend aan de hand van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Vaak wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €6,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk goede installateurs in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1143 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde ramen we wat jouw potentiële besparing is. In het rekenvoorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuwerkerk aan den IJssel):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,125€142,88€1714,50
Elektrisch rijden€0,045€51,44€617,22
Besparing€0,080€91,44€1097,28
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zuidplas

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Nieuwerkerk aan den IJssel aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil geplaatst wordt. Hierbij bekijken zij facetten als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner kan het gebruiken. Updates en informatie is ook te lezen op www.zuidplas.nl. Daar lees je ook of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Bijtelling.

Openbare oplaadpunten vergelijken (april 2024)

Laadstations in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen wisselen tussen de €0,285 – €0,570 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Nieuwerkerk aan den IJssel. Check tevens laadplekken en verkopers in Schoonhoven, Ammerstol, Bergambacht, Vlist en Haastrecht.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuwerkerk-aan-den-ijssel-2911

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een thuis-laadpaal met daarbij de installatie kost +/- tussen de €975 – €2425. De totale investering hangt vooral af van het type laadpaal (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Budget energie, Engie, Eneco en Vattenfall, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,20 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost je al snel €10,00 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Groningen.

Hoe werkt de installatie?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Nieuwerkerk aan den IJssel monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Meestal is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €900. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. De populaire elektrische auto’s in Nieuwerkerk aan den IJssel dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Zuidplas verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of het openbare laadpunt dichtbij jouw woning kan komen. Voor meer info en aanvragen zie www.zuidplas.nl.

Plaats een reactie