Laadpaal Ammerstol

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een eigen laadpaal in Ammerstol aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Aiways U5 en/of Ford Mustang Mach-E GT. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website vind je extra informatie over verschillende laadpunten, een handige keuzehulp en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €895.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ammerstol

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het elektrisch laden van een EV zoals de BMW iX3 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Ammerstol kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina vind je een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Ammerstol. Zie ook onze informatie over Beste laadpaal.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Ammerstol kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Analyseer hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase installatie kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Ammerstol. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Ook is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Ammerstol.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij tref je extra uitleg over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Ammerstol vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €575 tot +/- €3250. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien kan je kiezen voor slimme systemen met toffe mogelijkheden als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Ammerstol.

Type laadstationVermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€860- €1060
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ammerstol komen uit tussen de €300 en €1900. Deze prijs komt tot stand door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €3,50 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk betrouwbare leveranciers uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1141 kilometer (maandelijks). Met dit getal verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ammerstol):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€131,22€1574,58
Elektrisch€0,043€49,06€588,76
Besparing€0,072€82,15€985,82
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Krimpenerwaard

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Ammerstol aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor factoren als toegankelijkheid en drukte. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie is te vinden op www.krimpenerwaard.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Hybride auto’s.

Kaart met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Ammerstol kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De tarieven liggen tussen de €0,235 – €0,565 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart vind je de openbare laadstations in Ammerstol. Vergelijk ook oplaadpunten en aanbieders in Bergambacht, Vlist, Haastrecht, Gouderak en Berkenwoude.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ammerstol-2865

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal voor thuis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €1050 en €2400. De totaalprijs hangt af van welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, NLE, Eneco, Budget energie, Energiedirect en Vattenfall, Oxxio, Vandebron, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,90 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost je zo’n €10,25 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Ammerstol monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Ammerstol zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €925. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers van laadkabels verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Ammerstol beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Krimpenerwaard biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.krimpenerwaard.nl.

Plaats een reactie