Laadpaal Gouderak

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Gouderak aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volkswagen ID.3 Pure of jouw Renault Zoe ZE50 R135. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker lees je handige informatie over velerlei laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €905.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Gouderak

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals een Volkswagen ID.3 Pure kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Gouderak kopen biedt veel voordelen. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Verder is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? In het gedeelte hieronder bieden wij handige tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Gouderak. Op EVplan.nl lees je ook meer over Laadpalen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Gouderak kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal functioneert met de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Gouderak. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbovenop ligt de kabel niet zo in het zicht en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Gouderak.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder tref je meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Gouderak vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €625 t/m €3075. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast heb je de keuze uit slimme opladers met extra features als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Gouderak.

Soort laadstationLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€535- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€650- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€865- €935
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Gouderak schommelen tussen de € 450 en +/- €2025. Dit is afhankelijk van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €3,75 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk goede installateurs uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Bijgaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1137 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Gouderak):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,150€170,55€2046,60
Elektrisch rijden€0,050€56,85€682,20
Besparing€0,100€113,70€1364,40
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Krimpenerwaard

Heb jij de beschikking over een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Gouderak aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als vindbaarheid en geschatte drukte. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Updates en informatie kan je lezen op www.krimpenerwaard.nl. Daar lees je ook welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juli 2024)

Laadstations in Gouderak zijn aanwezig. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven schommelen tussen de €0,285 en €0,620 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart zie jij alle openbare laadstations in Gouderak. Bekijk ook laadzuilen en installatiebedrijven in Berkenwoude, Stolwijk, Moordrecht, Reeuwijk en Boskoop.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden gouderak-2831

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €825 – €2275. De prijsindicatie komt tot stand door het model laadzuil (wel of geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Engie, Budget energie, Energiedirect, Essent en Pure energie, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,65 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €10,20 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur legt een aparte stroomgroep aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Gouderak monteert het als wallbox of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Gouderak kan dit allemaal regelen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €900. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. Een groot deel van de favoriete elektrische auto’s in Gouderak kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Krimpenerwaard heeft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.krimpenerwaard.nl.

Plaats een reactie