Laadpaal Stolwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Stolwijk aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of jouw Audi e-tron S 55 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier tref je bruikbare informatie over betrouwbare type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €960.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Stolwijk

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Aiways U5 kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Stolwijk kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? Hierbij check je aantal belangrijke aandachtspunten omtrent laadpaal laten installeren in Stolwijk. Op deze website lees je ook meer over Beste laadpassen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Stolwijk kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Analyseer de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase installatie werkt met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Stolwijk. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde moet je er rekening mee houden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (dus met alleen een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je pakt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je jouw EV wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Stolwijk.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder check jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Stolwijk vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €550 – €3425. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens zijn er allerlei slimme palen met leuke functies als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Stolwijk.

Soort laadpaalCapaciteitTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€550- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€505- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€655- €755
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€875- €995
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Stolwijk liggen tussen de €340 tot €2150. Dit hangt vooral af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €7,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk betrouwbare verkooppunten uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1135 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Stolwijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€158,90€1906,80
Elektrisch rijden€0,048€54,48€653,76
Besparing€0,092€104,42€1253,04
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Krimpenerwaard

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Stolwijk aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor factoren als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan hier gebruik van maken. Alle details is ook te lezen op www.krimpenerwaard.nl. Daar kom je er ook achter of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Goedkoopste laadpaal.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juni 2024)

Laadstations in Stolwijk nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven variëren tussen de €0,270 en €0,620 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart treft jij de openbare laadstations in Stolwijk. Vind ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Moordrecht, Reeuwijk, Boskoop, Zevenhuizen en Moerkapelle.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden stolwijk-2821

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een prettige service voor personeel of bezoekers. Heb je een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €925 – €2375. De totaalprijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, NLE, Engie, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,90 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor kost circa €9,70 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Stolwijk zet het als wallbox tegen de muur of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Stolwijk kan jou hierin ontzorgen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €1075. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de beschikbare elektrische auto’s in Stolwijk zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Krimpenerwaard heeft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de laadzuil in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.krimpenerwaard.nl.

Plaats een reactie