Laadpaal Berkenwoude

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een eigen laadpaal in Berkenwoude aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of jouw Audi e-tron Sportback 50 quattro. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Op dit portaal lees je extra informatie over betrouwbare laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €975.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Berkenwoude

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een MG ZS EV kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Berkenwoude kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een lange actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder check je een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Berkenwoude. Op deze website lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Berkenwoude kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem kan laden met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Berkenwoude. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien moet ook opgemerkt worden dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Eveneens ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Berkenwoude.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan twee types: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder delen we meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Berkenwoude vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €675 – €3225. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien zijn er slimme opladers met speciale functies als Dynamic Load Balancing die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Berkenwoude.

Type stationVermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€545- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €630
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€680- €755
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€825- €960
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire systemen

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Berkenwoude variëren van €350 tot €2000. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Hedendaags wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €5,25 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gastgebruik toestaan.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal ervaren adviseurs uit jouw gemeente.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1136 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Berkenwoude):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,145€164,72€1976,64
Elektrisch€0,049€55,66€667,97
Besparing€0,096€109,06€1308,67
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Krimpenerwaard

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Berkenwoude aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken zaken als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke inwoner mag het gebruiken. Updates en informatie kun je terugvinden op www.krimpenerwaard.nl. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste laadpaal.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (maart 2024)

Laadstations in Berkenwoude zijn aanwezig. Iedereen kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten bedragen tussen de €0,230 tot €0,575 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht vind je de openbare laadstations in Berkenwoude. Op deze site vind je ook laadzuilen en installatiebedrijven in Stolwijk, Moordrecht, Reeuwijk, Boskoop en Zevenhuizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden berkenwoude-2825

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Beschik je over een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een privé laadpaal aan huis inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €1075 en €2525. De kosten van het hele pakket wordt bepaald door welk merk je kiest (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Energiedirect, Budget energie, NLE, Eneco en Pure energie, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,30 per 100 kilometer. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost ongeveer €9,55 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Berkenwoude zet het als wallbox tegen de muur of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit komt neer op krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Berkenwoude zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €1100. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste bekende elektrische auto’s in Berkenwoude zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Krimpenerwaard verstrekt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of de paal niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook www.krimpenerwaard.nl.

Plaats een reactie