Laadpaal Aerdt

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Aerdt aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 e-tron & Renault Zoe ZE50 R135. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina vind je praktische informatie over diverse soorten laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Gratis rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €905.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Aerdt

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals de Mini Electric kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Aerdt kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de kosten van jouw eigen stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Op deze pagina bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken m.b.t. laadpaal laten installeren in Aerdt. Bekijk ook meer info over Laadpassen vergelijken.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Aerdt kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Aerdt. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien kan het zijn dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarnaast oogt het netter en blijft de kabel langer goed. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Aerdt.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Smart functies
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf tref jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Aerdt vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 t/m €3375. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien onderscheiden we slimme wallboxen en palen met toffe functies als Autostart die een stukje prijziger zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Aerdt.

Type laadpaalVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€545- €600
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€675- €795
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€870- €950
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Aerdt komen uit tussen de €350 – €2000. Dit hangt vooral af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €7,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk de beste verkooppunten in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1060 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Aerdt):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€121,90€1462,80
Elektrisch rijden€0,043€45,58€546,96
Besparing€0,072€76,32€915,84
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zevenaar

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Aerdt aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij invalshoeken zoals vindbaarheid en geschatte drukte. Elke EV-rijder kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.zevenaar.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Stekkers.

Openbare laadpunten bekijken (mei 2024)

Laadstations in Aerdt zien we steeds meer. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,240 en €0,610 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder bekijk jij de openbare laadstations in Aerdt. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en verkopers in Pannerden, Babberich, Velp, Deelen en Wolfheze.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden aerdt-6913

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatiewerk kost tussen de €800 en €2075. Het hele prijskaartje hangt af van het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Essent, Budget energie, Eneco, Energiedirect, Engie en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,65 p/100 km. Ter illustratie: een benzineauto kost al gauw €10,30 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Aerdt monteert het als wallbox of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Aerdt zal al dit werk voor je oplossen. De totale onkosten zijn zo’n €975. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Aerdt zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Zevenaar heeft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.zevenaar.nl.

Plaats een reactie