Laadpaal Wolfheze

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Wolfheze aan huis. Door middel van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Mercedes EQA of jouw Jaguar I-Pace EV320. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Middels onze vergelijker vind je extra informatie over populaire laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al voor €920.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wolfheze

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Aiways U5 kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Wolfheze kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Verder is het een stuk voordeliger dan bij onderweg laden. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? Verderop check je een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Wolfheze. Op EVplan.nl lees je ook meer over Milieuvriendelijke EV.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Wolfheze kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant kan laden met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Wolfheze. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Tevens oogt het netter en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Het station met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Wolfheze.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij vind jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Wolfheze vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €875 – €3250. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook zijn er allerlei slimme opladers met leuke functies als gezichts- en gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Wolfheze.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€530- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€700- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €965
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger en Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Wolfheze variëren van €390 en plus minus €2100. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €7,50 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal erkende deskundigen uit jouw gemeente.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1055 kilometer op maandbasis. Hiermee verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wolfheze):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€152,98€1835,70
Elektrisch rijden€0,049€51,70€620,34
Besparing€0,096€101,28€1215,36
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Renkum

Een elektrische auto gekocht, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Wolfheze aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor facetten als vindbaarheid en parkeerdruk. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie is terug te lezen op www.renkum.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Laadpassen vergelijken.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Wolfheze zijn goed vertegenwoordigd. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten variëren tussen de €0,250 tot wel €0,580 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in Wolfheze. Check tevens laadplekken en verkopers in Heveadorp, Heelsum, Doorwerth, Oosterbeek en Huissen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wolfheze-6874

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is relevant voor personeel of bezoekers. Gaat het om een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €750 en €2175. De definitieve prijs is afhankelijk van het type laadpaal (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Engie, Budget energie, Eneco, Essent, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,10 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €10,15 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert legt een aparte stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van de meterkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Wolfheze bevestigt het laadstation aan de muur of op een montagepaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Wolfheze zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €1075. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste populaire elektrische auto’s in Wolfheze kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Renkum verstrekt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.renkum.nl.

Plaats een reactie