Laadpaal Heveadorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat heeft als gevolg dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een handige laadpaal in Heveadorp aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw MG ZS EV of bijvoorbeeld de Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Op deze website zoek je handige informatie over betrouwbare laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoper autorijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €955.
 • Een privaat laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Heveadorp

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Aiways U5 kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Heveadorp kopen is een goede investering. Hij is altijd beschikbaar en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten omtrent laadpaal laten installeren in Heveadorp. Op EVplan.nl lees je ook meer over Zero Emission.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Heveadorp kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal werkt met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Heveadorp. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde moet je opletten dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Ook ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Heveadorp.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij vind je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Heveadorp vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €750 tot +/- €3425. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Verder heb je de keuze uit slimme opladers met leuke snufjes als Autostart die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Heveadorp.

Type stationLaadcapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€530- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €615
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€690- €800
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€835- €1020
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Overweeg ook: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2022
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Heveadorp lopen uiteen tussen de €450 tot €1975. Deze prijs komt tot stand door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Bij steeds meer services wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €6,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk de beste specialisten die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1054 km op maandbasis. Op basis daarvan verwachten we welke besparing er mogelijk is. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Heveadorp):

 • Benzine rijden 2022: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,048/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€147,56€1770,72
Elektrisch rijden€0,048€50,59€607,10
Besparing€0,092€96,97€1163,62
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Renkum

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Heveadorp aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil komt te staan. Ze onderzoeken invalshoeken zoals vindbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo vind je op www.renkum.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Energieleverancier.

Kaart met openbare oplaadpunten (augustus 2022)

Laadstations in Heveadorp zijn veel beschikbaar. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,295 tot €0,605 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart treft jij de openbare laadstations in Heveadorp. Vergelijk ook laadzuilen en installatiebedrijven in Heelsum, Doorwerth, Oosterbeek, Huissen en De Klomp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden heveadorp-6869

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder meerdere subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een privé laadpaal aan huis inclusief installatie zit zo tussen de €975 & €2150. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Essent, Budget energie, Energiedirect, NLE en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,65 p/100 km. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €9,75 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Heveadorp plaatst het als wallbox aan de muur of op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Heveadorp zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De prijzen van deze service bedragen zo’n €925. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit de Europese Unie. Veel bekende elektrische auto’s in Heveadorp zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Renkum verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of deze laadpaal nabij jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.renkum.nl.

Plaats een reactie