Laadpaal De Klomp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door deze trend zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in De Klomp aan huis. Door middel van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.4 1st + Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl check je uitgebreide informatie over populaire soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €950.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen De Klomp

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen zoals de CUPRA el-Born kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal De Klomp kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Overigens is het vele malen goedkoper dan een laadpunt in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroomprijzen (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder bespreken we bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in De Klomp. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste elektrische auto.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation De Klomp installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in De Klomp. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien is het goed om je te bedenken dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote voordeel van een losse kabel (of socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarnaast ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als je jouw auto gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in De Klomp.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
Laadstations hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur De Klomp vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 tot +/- €3125. De prijs hangt vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme laadpunten met speciale features als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal De Klomp.

Type stationCapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€535- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€540- €640
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€865- €1025
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Bekende merken

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Compact systeem met slimme functies.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in De Klomp liggen tussen de €330 en ongeveer €2125. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €3,00 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek erkende adviseurs in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1049 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in De Klomp):

 • Benzine rijden 2023: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,043/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€120,64€1447,62
Elektrisch rijden€0,043€45,11€541,28
Besparing€0,072€75,53€906,34
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Ede

Rijd je een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in De Klomp aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Ze onderzoeken facetten als bereikbaarheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar kan het gebruiken. Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.ede.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Zero Emission.

Kaart met openbare laadpunten (december 2023)

Laadstations in De Klomp zijn veel beschikbaar. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De prijzen bedragen tussen de €0,240 – €0,605 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart check je de openbare laadstations in De Klomp. Vind ook laadzuilen en verkopers in Ederveen, Lunteren, Wekerom, Harskamp en Otterlo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden de-klomp-6745

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor werknemers en klanten. Beschik je over een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een individueel laadpaal voor huis en laten installeren varieert qua prijs tussen de €975 & €2200. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het type laadstation (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Engie, NLE, Energiedirect, Budget energie, Eneco en Vattenfall, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,05 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,25 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2023 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in De Klomp zet het als wallbox tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in De Klomp kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor zijn zo’n €925. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in De Klomp dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Ede verstrekt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het openbare laadpunt dichtbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.ede.nl.

Plaats een reactie