Laadpaal Harskamp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een handige laadpaal in Harskamp aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Aiways U5 + Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over velerlei soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €910.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Harskamp

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Harskamp kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een perfect opgeladen accu. Daarbovenop is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Harskamp. Op deze website lees je ook meer over Overzicht elektrische auto’s.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Harskamp kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een montagepaal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Bekijk kritisch de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting maakt gebruik van de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Harskamp. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ten derde is het goed om je te bedenken dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Tevens heb je geen rommelige hangende kabels en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Harskamp.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Harskamp vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €875 tot en met €3000. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast zijn er slimme palen met extra’s als voice of gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Harskamp.

Type stationCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€515- €650
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€655- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€845- €930
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Andere opties: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Harskamp variëren van €410 en €1975. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €4,50 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind aangesloten deskundigen uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1045 km per 4 weken. Op basis daarvan becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Harskamp):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€156,75€1881,00
Elektrisch rijden€0,050€52,25€627,00
Besparing€0,100€104,50€1254,00
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Ede

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Harskamp aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij factoren als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elke inwoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Updates en informatie kan je bekijken op www.ede.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juli 2024)

Laadstations in Harskamp zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen liggen tussen de €0,275 tot wel €0,580 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in Harskamp. Doorzoek daarnaast laadplekken en aanbieders in Otterlo, Bennekom, Gendt, Angeren en Doornenburg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden harskamp-6732

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatie kost tussen de €1000 & €2475. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, Eneco, NLE en Pure energie, Vandebron, Oxxio, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Vergeet niet: een normale auto op benzine kost om en nabij de €10,00 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Harskamp zet het laadstation vast tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse modellen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Harskamp kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten zijn zo’n €850. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese merken. Veel van de populaire elektrische auto’s in Harskamp beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Ede verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of de laadzuil in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.ede.nl.

Plaats een reactie