Laadpaal Den Dolder

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Den Dolder aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW iX3 en/of Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op deze website lees je praktische informatie over geschikte laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €990.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Den Dolder

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen zoals de Polestar 2 kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Den Dolder kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een lange actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. Wat betreft kosten heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Hierbij vind je inhoudelijke informatie en tips rondom laadpaal laten installeren in Den Dolder. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Den Dolder installeren kan op 2 manieren. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting werkt met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadzuil is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Den Dolder. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Den Dolder.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Den Dolder vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €600 – €3050. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Verder kan je kiezen voor slimme palen met innovatieve extra’s als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Den Dolder.

Laadstation typeCapaciteitTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€520- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€675- €785
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €1030
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende systemen

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Den Dolder wisselen tussen de €450 en +/- €2175. Dit hangt af van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Informatie over laadpassen
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €3,00 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind ervaren specialisten uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1102 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Den Dolder):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,125€137,75€1653,00
Elektrisch rijden€0,045€49,59€595,08
Besparing€0,080€88,16€1057,92
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zeist

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Den Dolder aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie kan je bekijken op www.zeist.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Zero Emission.

Kaart met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Den Dolder zijn veel beschikbaar. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven wisselen tussen de €0,255 – €0,550 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht vind je de openbare laadstations in Den Dolder. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en leveranciers in Bilthoven, Austerlitz, Woerdense Verlaat, Wilnis en Waverveen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden den-dolder-3734

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie kost +/- tussen de €1000 en €2200. Het tarief hangt af van het type en model (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Essent, Eneco, Budget energie, Engie en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,30 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,35 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Den Dolder monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Den Dolder kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor bedragen circa €1025. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veel favoriete elektrische auto’s in Den Dolder kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Zeist biedt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Een verzoek indienen kan op www.zeist.nl.

Plaats een reactie