Laadpaal Westknollendam

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Westknollendam aan huis. Met behulp van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Polestar 2 + Mercedes EQV 300 Lang. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Op dit portaal ontdek je waardevolle informatie over verschillende type laadpunten, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €910.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Westknollendam

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Volkswagen ID.4 1st kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Westknollendam kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Daarbij is het veel betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? In onze keuzehulp kan je aan de slag met handige tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Westknollendam. Zie ook onze informatie over Hybride auto’s.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Westknollendam kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil gaat via de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Voor een paar honderd euro kun jij dit laten aanleggen door een elektricien in Westknollendam. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Tevens oogt het minder rommelig en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Westknollendam.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Westknollendam vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €700 – €3000. Het prijskaartje hangt met name af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme laadpunten met toffe functies als Dynamic Load Balancing die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Westknollendam.

Type stationLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€545- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€690- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€855- €1070
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Westknollendam wisselen tussen de €350 en +/- €1900. Dit is afhankelijk van het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,25 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek de beste deskundigen uit jouw gemeente.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1089 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde calculeren we welke besparing er mogelijk is. In ons voorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Westknollendam):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€157,91€1894,86
Elektrisch€0,049€53,36€640,33
Besparing€0,096€104,54€1254,53
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Zaanstad

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Westknollendam aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor zaken als zichtbaarheid en doorstroming. Iedereen kan het gebruiken. Uitgebreide informatie is ook te lezen op www.zaanstad.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektrische auto verzekering.

Openbare oplaadpunten bekijken (april 2024)

Laadstations in Westknollendam zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten wisselen tussen de €0,235 tot €0,605 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart zie jij alle openbare laadstations in Westknollendam. Vergelijk ook oplaadpunten en verkopers in Wormerveer, Zaandam, de Woude, Starnmeer en Oost-Graftdijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden westknollendam-1525

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor werknemers en klanten. Heb je een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatiewerk varieert qua prijs tussen de €900 en €2275. Het hele prijskaartje wordt berekend aan de hand van het soort systeem (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Budget energie, Energiedirect, Engie, Essent en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,30 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost je al snel €10,40 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in het centrale stroompunt in je huis. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Westknollendam plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste types hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Westknollendam kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor zijn circa €950. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese merken. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Westknollendam beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Zaanstad biedt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het oplaadpunt nabij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.zaanstad.nl.

Plaats een reactie