Laadpaal Nederhorst den Berg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Door deze trend zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Nederhorst den Berg aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw CUPRA el-Born en/of Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is erg goedkoop. Op dit portaal zoek je bruikbare informatie over meerdere laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €910.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nederhorst den Berg

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Nederhorst den Berg kopen is een goede investering. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Evenzeer is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Verderop kan je aan de slag met een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Nederhorst den Berg. Op deze website lees je ook meer over Actieradius.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Nederhorst den Berg kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke woning in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Nederhorst den Berg. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Daarbij moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Ook ziet het er wat netter uit en profiteer je van een langere levensduur. Een punt van kritiek is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Nederhorst den Berg.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan 2 types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind jij extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Nederhorst den Berg vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €725 tot €3050. De prijs wordt bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast zijn er allerlei slimme systemen met opties als gebarenherkenning die duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Nederhorst den Berg.

Soort laadstationCapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€545- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €795
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€860- €1070
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Nederhorst den Berg bedragen tussen de €410 – €2175. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Hedendaags wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €5,00 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek aangesloten deskundigen uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1049 km (maandelijks). Hiermee calculeren we wat je kunt besparen. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nederhorst den Berg):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,110€115,39€1384,68
Elektrisch rijden€0,042€44,06€528,70
Besparing€0,068€71,33€855,98
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Wijdemeren

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Nederhorst den Berg aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor aspecten zoals toegankelijkheid en parkeerdruk. Iedere woningbezitter mag hier parkeren en laden. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.wijdemeren.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen vergelijken.

Lijst met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Nederhorst den Berg zijn veel beschikbaar. Iedereen mag daar in principe gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten variëren tussen de €0,255 en €0,610 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Nederhorst den Berg. Op deze site vind je ook laadzuilen en leveranciers in Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen, s-Graveland en Kortenhoef.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nederhorst-den-berg-1394

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice zit zo tussen de €950 en €2525. De prijsindicatie wordt grotendeels bepaalt door af welk merk je kiest (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, NLE, Eneco, Budget energie, Energiedirect en Vattenfall, Oxxio, Vandebron, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,85 p/100 km. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost je al snel €9,85 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Nederhorst den Berg monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nederhorst den Berg zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service zijn zo’n €900. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. Veel populaire elektrische auto’s in Nederhorst den Berg zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Wijdemeren heeft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Zie ook www.wijdemeren.nl.

Plaats een reactie