Laadpaal Kortenhoef

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Kortenhoef aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW iX3 of DS 3 Crossback E-Tense. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website check je bruikbare informatie over populaire laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €905.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kortenhoef

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het laden van een elektrisch voertuig zoals een MG ZS EV kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Kortenhoef kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden ten aanzien van laadpaal laten installeren in Kortenhoef. Op EVplan.nl lees je ook meer over Smart Charging.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Kortenhoef kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1 fase systeem werkt met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt gemakkelijk dit laten aanleggen door een elektricien in Kortenhoef. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook is het zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (of een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Kortenhoef.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Kortenhoef vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €575 en €3450. De aanschafkosten hangen vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zijn er allerlei slimme laadpunten met innovatieve snufjes als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Kortenhoef.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€520- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€525- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€655- €785
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€840- €1040
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kortenhoef variëren van €350 en ongeveer €1800. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Vaak wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €7,00 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk erkende adviseurs uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1044 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kortenhoef):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,140€146,16€1753,92
Elektrisch rijden€0,048€50,11€601,34
Besparing€0,092€96,05€1152,58
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Wijdemeren

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Kortenhoef aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij relevante zaken als vindbaarheid en doorstroming. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Meer informatie kan je lezen op www.wijdemeren.nl. Hier lees je bovendien of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Actieradius.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Kortenhoef nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,285 – €0,615 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema check je de openbare laadstations in Kortenhoef. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en installateurs in Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp en Halfweg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kortenhoef-1240

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor werknemers en klanten. Betreft het een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €1075 – €2425. Het tarief wordt bepaald door welk merk je kiest (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Essent, NLE, Eneco, Energiedirect en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,90 p/100 km. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost om en nabij de €9,95 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Kortenhoef zet het laadstation vast tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Nieuwere elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Kortenhoef kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice zijn zo’n €1100. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veel favoriete elektrische auto’s in Kortenhoef kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Wijdemeren biedt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of het openbare laadpunt vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.wijdemeren.nl.

Plaats een reactie