Laadpaal Ankeveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Ankeveen aan huis. Op basis van een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw BMW iX3 of Porsche Taycan 4S Plus. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Hier lees je uitgebreide informatie over meerdere soorten laadstations, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €900.
 • Een thuis-laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ankeveen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een MG ZS EV kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Ankeveen kopen is een zeer interessante optie. Je kunt eenvoudig laden en je bent altijd verzekerd van een optimale actieradius. Overigens is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? In onze keuzehulp bieden wij bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Ankeveen. Of klik door voor meer informatie over Milieu.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Ankeveen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie is compatibel met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Ankeveen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbovenop oogt het minder rommelig en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Ankeveen.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden twee soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder lees je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Ankeveen vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €850 tot €3175. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop zijn er slimme opladers met toffe mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Ankeveen.

Soort laadstationLaadvermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€875- €930
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Ankeveen komen uit tussen de €410 en €1825. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe langer deze afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €4,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind de beste leveranciers uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1046 kilometer (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ankeveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€156,90€1882,80
Elektrisch€0,050€52,30€627,60
Besparing€0,100€104,60€1255,20
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Wijdemeren

Heb je een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Ankeveen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Alle details is beschikbaar op www.wijdemeren.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Vergelijk laadpassen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Ankeveen zijn aanwezig. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,255 tot wel €0,575 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Ankeveen. Vind ook laadzuilen en verkooppunten in s-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Lijnden.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ankeveen-1244

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €1025 – €2325. De totale investering wordt bepaald door het type laadstation (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, Eneco, Essent en Pure energie, Vandebron, Oxxio, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,75 p/100 km. Goed om te weten: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €9,75 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Ankeveen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). Moderne modellen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ankeveen kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen zo’n €975. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Ankeveen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Wijdemeren verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.wijdemeren.nl.

Plaats een reactie