Laadpaal Ter Idzard

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Ter Idzard aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Skoda Enyaq iV 80 of jouw Tesla Model X Long Range Plus. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze website check je praktische informatie over populaire soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Gratis rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €955.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ter Idzard

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Audi e-tron GT kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Ter Idzard kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Op deze pagina bieden wij een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Ter Idzard. Zie ook aanvullende informatie over Voordeligste laadpaal.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Ter Idzard kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting is compatibel met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten dit laten aanleggen door een elektricien in Ter Idzard. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het een rommelig geheel wordt. Ook is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Ter Idzard.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk je meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Ter Idzard vergelijken

De prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €500 tot en met €3200. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook zien we steeds meer slimme laadpunten met leuke functies als Dynamic Load Balancing die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Ter Idzard.

Type laadpaalCapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€515- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€700- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€850- €935
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Ter Idzard lopen uiteen tussen de €420 en +/- €1950. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas
Bij sommige aanbieders wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €6,75 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind goede verkooppunten die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1055 km op maandbasis. Hiermee verwachten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ter Idzard):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€105,50€1266,00
Elektrisch€0,040€42,20€506,40
Besparing€0,060€63,30€759,60
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Weststellingwerf

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Ter Idzard aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als zichtbaarheid en veiligheid. Elke EV-rijder kan het gebruiken. Alle details kun je terugvinden op www.weststellingwerf.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Overzicht elektrische auto’s.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Ter Idzard zijn veel beschikbaar. Iedereen met een EV mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten bedragen tussen de €0,270 tot €0,595 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht vind jij de openbare laadstations in Ter Idzard. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en installateurs in Nijeholtpade, Oldeholtpade, Wolvega, Nieuwebrug en Haskerdijken.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ter-idzard-8476

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je iets bijverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €775 – €2100. De definitieve prijs komt tot stand door het model laadzuil (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Budget energie, NLE, Engie, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €9,75 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Ter Idzard plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een losse paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische wagens worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Ter Idzard kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen ongeveer €1025. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Ter Idzard zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Weststellingwerf heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of de paal niet al te ver van jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.weststellingwerf.nl.

Plaats een reactie