Laadpaal Oldeholtpade

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een privé laadpaal in Oldeholtpade aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Audi e-tron Sportback 50 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Middels onze vergelijker ontdek je extra informatie over populaire type laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €950.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oldeholtpade

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Aiways U5 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Oldeholtpade kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Evenzeer is het veel betaalbaarder dan laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder delen we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft laadpaal laten installeren in Oldeholtpade. Zie ook onze informatie over Laadpaal plaatsen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Oldeholtpade kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1-fase variant draait op de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Oldeholtpade. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Ook is het zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat er een extra handeling vereist is als je even snel wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Oldeholtpade.

Enkele vs dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: jouw laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever.

Laadpaal installateur Oldeholtpade vergelijken

De tarieven van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €625 t/m €3450. De aanschafkosten hangen vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme palen met leuke features als Hub/Satellite die in aanschaf duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Oldeholtpade.

Soort laadstationVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€535- €625
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€670- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€880- €975
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede merken

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2022
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oldeholtpade variëren van €450 – €2125. Dit hangt af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Doorgaans wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €5,25 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check erkende vakmannen uit jouw streek.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1053 km op maandbasis. Hiermee berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oldeholtpade):

 • Benzine rijden 2022: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,049/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€152,69€1832,22
Elektrisch rijden€0,049€51,60€619,16
Besparing€0,096€101,09€1213,06
Kosten elektrisch vs benzine rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Weststellingwerf

Heb je een EV, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Oldeholtpade aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor zaken als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen met een elektrische auto kan het gebruiken. Alle info is terug te lezen op www.weststellingwerf.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische auto prive rijden.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (augustus 2022)

Laadstations in Oldeholtpade zijn veel beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De prijzen wisselen tussen de €0,270 – €0,570 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Oldeholtpade. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en installatiebedrijven in Wolvega, Nieuwebrug, Haskerdijken, Vegelinsoord en Nijehaske.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oldeholtpade-8474

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €950 en €2475. De totaalprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van de stroomaanbieder van je huis zoals Eneco, Budget energie, Engie, Energiedirect, Essent en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,75 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost je al snel €9,60 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De specialist integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Oldeholtpade zet het als wallbox tegen de muur of op een paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Onderaan de streep is elke stroomkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oldeholtpade zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten liggen rond de €1000. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. Veel populaire elektrische auto’s in Oldeholtpade dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Weststellingwerf verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.weststellingwerf.nl.

Plaats een reactie