Laadpaal Vegelinsoord

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Vegelinsoord aan huis. Op basis van een privé laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of bijvoorbeeld de Audi e-tron S 55 quattro. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over meerdere type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €925.
 • Jouw eigen laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vegelinsoord

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Volkswagen ID.3 Pro S gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Vegelinsoord kopen biedt veel voordelen. Het is gemakkelijk en snel en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder vind je tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Vegelinsoord. Of klik door voor meer informatie over Vergelijk laadpassen.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Vegelinsoord kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation gaat via de reguliere 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase variant is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Vegelinsoord. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. Het pluspunt van een vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Tenslotte is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (dus met alleen een socket) is de vrijheid in het opladen. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Ook ziet het er wat netter uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Vegelinsoord.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Vegelinsoord vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €850 en €3375. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook onderscheiden we slimme opladers met speciale features als Peak Shaving die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Vegelinsoord.

Soort laadstationLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€500- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €620
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€650- €750
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€870- €1030
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2022
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Vegelinsoord lopen uiteen tussen de €370 en +/- €1825. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €5,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek goede adviseurs uit jouw streek.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1049 kilometer per maand. Met dit aantal kilometers becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vegelinsoord):

 • Benzine rijden 2022: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,045/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,125€131,13€1573,50
Elektrisch rijden€0,045€47,21€566,46
Besparing€0,080€83,92€1007,04
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente De Fryske Marren

Heb je een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Vegelinsoord aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als toegankelijkheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Meer informatie is ook te lezen op www.defryskemarren.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Aansluitingen.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in Vegelinsoord zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten variëren tussen de €0,255 en €0,600 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje zie jij alle openbare laadstations in Vegelinsoord. Op deze site vind je ook oplaadplekken en aanbieders in Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga, Rotsterhaule en Rotstergaast.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vegelinsoord-8467

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Heb je een kantoor of bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €875 – €2450. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het type laadpaal (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Budget energie, Engie, Eneco, NLE en Oxxio, Vandebron, Vattenfall, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,60 per 100 kilometer. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €10,15 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Hoe werkt de installatie?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in je stroomkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Vegelinsoord bevestigt het laadstation aan de muur of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Vegelinsoord kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan zijn circa €1050. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij merken uit de Europese Unie. De meeste populaire elektrische auto’s in Vegelinsoord beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente De Fryske Marren verschaft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.defryskemarren.nl.

Plaats een reactie