Laadpaal Noordwolde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een privé laadpaal in Noordwolde aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw MG ZS EV + DS 3 Crossback E-Tense. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over betrouwbare type laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom je in contact met leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Rijden zonder kosten als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €975.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Noordwolde

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV als o.a. een MG ZS EV kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Noordwolde kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Daarbij is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de initiële aanschaf + installatie en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop vind je tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Noordwolde. Of klik door voor meer informatie over Vergelijk laadpassen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Noordwolde installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Check de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal gaat via een standaard 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Noordwolde. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Bovendien noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Noordwolde.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hieronder vind je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Noordwolde vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €775 tot €3275. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien zijn er allerlei slimme stations met speciale snufjes als gezichtsherkenning die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Noordwolde.

Laadpaal typeLaadcapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€520- €615
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€550- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€665- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€880- €1000
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Noordwolde variëren van €410 – €2200. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,75 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check de beste installatiebedrijven uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1148 km op maandbasis. Op basis daarvan verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Noordwolde):

 • Benzine rijden 2023: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,048/km
TypeTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,140€160,72€1928,64
Elektrisch rijden€0,048€55,10€661,25
Besparing€0,092€105,62€1267,39
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Weststellingwerf

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Noordwolde aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken zaken als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke bewoner mag hier parkeren en laden. Alle details is ook gepubliceerd op www.weststellingwerf.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Aansluitingen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (november 2023)

Laadstations in Noordwolde zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,300 tot €0,580 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje bekijk je de openbare laadstations in Noordwolde. Op deze site vind je ook oplaadpunten en leveranciers in Zandhuizen, Oosterstreek, Boschoord, Doldersum en Wilhelminaoord.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden noordwolde-8391

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor werknemers en klanten. Gaat het om een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €1075 & €2500. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. welk merk je kiest (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, NLE, Energiedirect, Engie, Eneco en Vattenfall, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,30 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost om en nabij de €9,70 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Friesland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Noordwolde monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Noordwolde zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €925. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. De meeste populaire elektrische auto’s in Noordwolde hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Weststellingwerf heeft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.weststellingwerf.nl.

Plaats een reactie