Laadpaal Zandhuizen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Zandhuizen aan huis. Met behulp van een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mini Electric of Audi e-tron S 55 quattro. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal ontdek je praktische informatie over diverse soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €930.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zandhuizen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Mercedes EQA kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Zandhuizen kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder delen we belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Zandhuizen. Op deze website lees je ook meer over Elektriciteitsnet.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zandhuizen kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of hij komt op een aparte paal. De werking is verder helemaal identiek. Onderzoek de afstand tot de parkeerplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Zandhuizen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte kan het zijn dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Verder oogt het een stuk georganiseerder en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Zandhuizen.

Enkele vs dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Zandhuizen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €575 tot en met €3075. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook heb je de keuze uit slimme systemen met speciale extra’s als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Zandhuizen.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€520- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€505- €635
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€655- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€845- €1050
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Top producten

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Zie ook merken als: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2022
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zandhuizen lopen uiteen tussen de €440 en €2050. Dit wordt berekend aan de hand van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,00 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Bekijk betrouwbare specialisten uit jouw regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1147 kilometer (maandelijks). Hiermee ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zandhuizen):

 • Benzine rijden 2022: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,047/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,135€154,85€1858,14
Elektrisch rijden€0,047€53,91€646,91
Besparing€0,088€100,94€1211,23
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Weststellingwerf

Rijd je elektrisch, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Zandhuizen aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij variabelen als zichtbaarheid en doorstroming. Elk huishouden mag het gebruiken. Meer details is beschikbaar op www.weststellingwerf.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Laadpaal plaatsen.

Openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in Zandhuizen zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,250 – €0,575 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Zandhuizen. Bekijk ook laadzuilen en installatiebedrijven in Oosterstreek, Boschoord, Doldersum, Wilhelminaoord en Nijensleek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zandhuizen-8389

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Heb je een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €1075 en €2100. De prijsindicatie wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Budget energie, Essent, Energiedirect, Eneco en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,75 p/100 km. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €9,60 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Friesland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Zandhuizen bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Meestal is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Zandhuizen kan dit uit handen nemen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €1100. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veel van de bekende elektrische auto’s in Zandhuizen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Weststellingwerf verstrekt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de paal in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.weststellingwerf.nl.

Plaats een reactie