Laadpaal De Blesse

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in De Blesse aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT en/of Mercedes EQV 300 Lang. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier ontdek je praktische informatie over populaire type laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €950.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen De Blesse

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Audi Q4 Sportback e-tron kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal De Blesse kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hoeft niet onzeker te zijn over een goede actieradius. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in De Blesse. Zie ook onze informatie over Voordeligste laadpaal.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation De Blesse kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting gaat via de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt eenvoudig jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in De Blesse. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het laadproces doe je met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarnaast is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in De Blesse.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij bekijk jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur De Blesse vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €525 tot en met €3425. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Bovendien zien we steeds meer slimme systemen met speciale features als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal De Blesse.

Soort laadpaalCapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€530- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€670- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€855- €1015
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede merken

 1. EVBox:Altijd automatische software-updates.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in De Blesse variëren van €370 tot €1825. De totale kosten hangen af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Informatie over laadpassen
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €4,50 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal goede installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Onderstaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1154 kilometer op maandbasis. Op basis daarvan checken we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in De Blesse):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€132,71€1592,52
Elektrisch rijden€0,043€49,62€595,46
Besparing€0,072€83,09€997,06
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Weststellingwerf

Rijd je een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in De Blesse aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie vind je op www.weststellingwerf.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Overzicht elektrische auto’s.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in De Blesse zijn 24/7 actief. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen wisselen tussen de €0,230 tot €0,585 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart vind jij de openbare laadstations in De Blesse. Doorzoek daarnaast laadmogelijkheden en installateurs in Peperga, Steggerda, De Hoeve, Vinkega en Boijl.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden de-blesse-8397

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Bezit je een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €750 – €2325. De definitieve prijs hangt af van het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Engie, NLE, Energiedirect, Essent en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,10 p/100 km. Vergeet niet: een benzine aangedreven auto kost je zo’n €9,90 p/100 km. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Friesland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in De Blesse zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in De Blesse zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan bedragen circa €950. Belangrijk: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste bekende elektrische auto’s in De Blesse zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Weststellingwerf verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of de laadzuil nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.weststellingwerf.nl.

Plaats een reactie