Laadpaal Naaldwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Door deze trend zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Naaldwijk aan huis. D.m.v. een particulier laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Op dit portaal vind je handige informatie over betrouwbare laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is er al voor €925.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Naaldwijk

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Naaldwijk kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een lange actieradius. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder delen we aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Naaldwijk. Zie ook onze informatie over Hybride voertuigen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Naaldwijk kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal werkt met de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Naaldwijk. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grote voordeel van de vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de kabel die af-fabriek is geleverd. Bovendien heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Naaldwijk.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we extra uitleg over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Naaldwijk vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €875 tot +/- €3225. De prijs wordt bepaald door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien kan je kiezen voor slimme wallboxen en palen met innovatieve mogelijkheden als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Naaldwijk.

Laadpaal typeVermogenTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€520- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€540- €650
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€675- €775
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€840- €935
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Naaldwijk komen uit tussen de €370 tot €1800. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,25 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vergelijk goede verkooppunten uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1120 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers checken we met welke kosten je rekening moet houden. In ons voorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Naaldwijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€134,40€1612,80
Elektrisch€0,044€49,28€591,36
Besparing€0,076€85,12€1021,44
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Westland

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Naaldwijk aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente aspecten zoals vindbaarheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Alle details kan je lezen op www.gemeentewestland.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrische autoverzekering.

Lijst met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Naaldwijk zien we steeds meer. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De tarieven variëren tussen de €0,260 tot €0,575 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje bekijk je de openbare laadstations in Naaldwijk. Vergelijk ook laadzuilen en verkopers in Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Delfgauw en Pijnacker.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden naaldwijk-2671

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatiewerk zit qua kostprijs tussen de €775 & €2450. Het tarief is afhankelijk van welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Engie, Budget energie, Energiedirect, Eneco, NLE en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,85 per 100 kilometer. Goed om te weten: een normale auto op benzine kost je zo’n €9,80 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De gecertificeerde laadpaal installateur in Naaldwijk monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische voertuigen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Naaldwijk zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €825. Belangrijk: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste bekende elektrische auto’s in Naaldwijk dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Westland verschaft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.gemeentewestland.nl.

Plaats een reactie