Laadpaal Uffelte

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Uffelte aan huis. Middels een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi e-tron GT of jouw Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl tref je extra informatie over velerlei laadstations, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €895.
 • Een privé laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Uffelte

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Volkswagen ID.3 Pro S kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Uffelte kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is gemakkelijk en snel en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop bieden wij bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Uffelte. Bekijk ook meer info over Laadpalen vergelijken.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Uffelte kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase aansluiting gaat via de standaard 230 voltage. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Uffelte. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en blijft de kabel langer goed. Een negatief aspect is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Uffelte.

Enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk vind je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Uffelte vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €625 tot €3425. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder zien we steeds meer slimme laadpunten met innovatieve features als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Uffelte.

Soort laadstationVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€545- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€520- €645
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€685- €780
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€845- €1000
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2022
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Uffelte lopen uiteen tussen de €320 en €1875. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €4,75 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal populaire specialisten uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1047 kilometer per 4 weken. Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we wat jouw potentiële besparing is. Daarbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Uffelte):

 • Benzine rijden 2022: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2022: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€136,11€1633,32
Elektrisch rijden€0,046€48,16€577,94
Besparing€0,084€87,95€1055,38
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in augustus 2022.

Laadpaal aanvragen gemeente Westerveld

Rijd je elektrisch, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Uffelte aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elke bewoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie is ook te lezen op www.gemeentewesterveld.nl. Hier kan je ook lezen of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Lease een elektrische auto.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (augustus 2022)

Laadstations in Uffelte kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten variëren tussen de €0,245 – €0,570 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart check jij de openbare laadstations in Uffelte. Bekijk ook laadmogelijkheden en verkopers in Havelterberg, Darp, Havelte, De Schiphorst en Ansen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden uffelte-7975

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren kost +/- tussen de €1050 & €2175. De totale investering hangt af van het type laadpaal (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, NLE, Eneco, Essent en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,250 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,90 per 100 kilometer. Belangrijk: een auto met benzinemotor kost circa €10,30 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe werkt de installatie?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Uffelte monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een speciale paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Uffelte zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €1075. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Uffelte kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Westerveld verstrekt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.gemeentewesterveld.nl.

Plaats een reactie