Laadpaal Beneden-Leeuwen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een 100% eigen laadpaal in Beneden-Leeuwen aan huis. Middels een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Audi Q4 Sportback e-tron en/of Tesla Model Y Long Range Performance. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal vind je extra informatie over betrouwbare laadpalen, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog voordeliger rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €915.
 • Een privaat laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beneden-Leeuwen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een Volkswagen ID.3 Pro S kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Beneden-Leeuwen kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een lange actieradius. Daarbovenop is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Hierbij delen we inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Beneden-Leeuwen. Op EVplan.nl lees je ook meer over Onderhoud.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Beneden-Leeuwen kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Beneden-Leeuwen. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Overigens oogt het een stuk georganiseerder en gaat jouw kabel langer mee. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Beneden-Leeuwen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
Laadstations hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref je een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Beneden-Leeuwen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis varieert van €825 en €3025. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien heb je de keuze uit slimme stations met toffe functies als voice of gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Beneden-Leeuwen.

Laadpaal typeVermogenOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€525- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€700- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €1030
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Beneden-Leeuwen wisselen tussen de €450 en €1975. Dit wordt grotendeels bepaalt door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,75 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind de beste vakmannen uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt plus installatie hebben een korte terugverdientijd. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1172 kilometer (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde ramen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beneden-Leeuwen):

 • Benzine rijden 2023: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,048/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,140€164,08€1968,96
Elektrisch€0,048€56,26€675,07
Besparing€0,092€107,82€1293,89
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in oktober 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente West Maas en Waal

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Beneden-Leeuwen aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en waar de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente invalshoeken zoals bereikbaarheid en parkeerdruk. Iedereen met een elektrische auto mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info is te vinden op www.westmaasenwaal.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Openbare oplaadpunten zoeken (oktober 2023)

Laadstations in Beneden-Leeuwen zijn 24/7 actief. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,300 tot wel €0,620 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart vind je de openbare laadstations in Beneden-Leeuwen. Vind ook oplaadplekken en installateurs in Boven-Leeuwen, Puiflijk, Afferden, Deest en Winssen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beneden-leeuwen-6658

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Bezit je een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatiewerk varieert kostentechnisch tussen de €775 – €2050. Het tarief wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Eneco, Essent, Energiedirect, NLE en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,25 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost al gauw €10,25 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Beneden-Leeuwen monteert het als wallbox of bevestigt ‘m op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse elektrische voertuigen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Beneden-Leeuwen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten zijn circa €975. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Beneden-Leeuwen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente West Maas en Waal heeft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.westmaasenwaal.nl.

Plaats een reactie