Laadpaal Bitgummole

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Bitgummole aan huis. Door gebruik te maken van jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 e-tron of jouw Mercedes EQV 300 Lang. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Middels onze vergelijker lees je uitgebreide informatie over velerlei type laadpalen, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €945.
 • Een laadstation bij de woning heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bitgummole

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van jouw EV als onder andere de Tesla Model 3 Standard Range Plus kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Bitgummole kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Daarbij is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de initiële aanschaf + installatie en de tarieven voor de elektriciteit (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop bespreken we een aantal kooptips voor laadpaal laten installeren in Bitgummole. Op EVplan.nl lees je ook meer over Hybride voertuigen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Bitgummole kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Bitgummole. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Bitgummole.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Bitgummole vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 – €3400. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Ook heb je de keuze uit slimme opladers met functies als Autostart die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Bitgummole.

Soort laadstationLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€690- €785
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€875- €1065
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Zeer gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bitgummole komen uit tussen de €400 & €1850. Dit hangt vooral af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €6,25 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check ervaren installateurs uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1118 km per maand. Op basis daarvan berekenen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bitgummole):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,125€139,75€1677,00
Elektrisch rijden€0,045€50,31€603,72
Besparing€0,080€89,44€1073,28
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Waadhoeke

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Bitgummole aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij relevante zaken als bereikbaarheid en veiligheid. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details is ook te lezen op www.waadhoeke.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische autoverzekering.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Bitgummole zijn goed vertegenwoordigd. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De prijzen variëren tussen de €0,255 tot €0,585 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Bitgummole. Bekijk ook laadmogelijkheden en leveranciers in Bitgum, Wier, Berltsum, Ingelum en Slappeterp.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bitgummole-9045

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Beschik je over een locatie met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €900 & €2250. Het hele prijskaartje wordt bepaald door welk merk je kiest (additionele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Essent, Engie, NLE en Oxxio, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,50 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,85 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Bitgummole monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bitgummole kan dit allemaal regelen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €1000. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door de Europese leveranciers. De gangbare elektrische auto’s in Bitgummole dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Waadhoeke verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de paal in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Een verzoek indienen kan op www.waadhoeke.nl.

Plaats een reactie