Laadpaal Slappeterp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Slappeterp aan huis. Op basis van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Aiways U5 en/of DS 3 Crossback E-Tense. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website lees je uitgebreide informatie over meerdere type laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €940.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Slappeterp

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV zoals bijv. een Dacia Spring Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Slappeterp kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Tevens is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning en auto? In het gedeelte hieronder bieden wij bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Slappeterp. Zie ook aanvullende informatie over Betrouwbare laadpaal.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Slappeterp kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie werkt met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt eenvoudig jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Slappeterp. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbij ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Slappeterp.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Slappeterp vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €675 t/m €3300. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast zijn er slimme opladers met speciale extra’s als voice of gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Slappeterp.

Type laadpaalVermogenTijd volle batterijOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€545- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€850- €1055
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Slappeterp wisselen tussen de €330 tot €2050. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Hedendaags wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €7,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk goede verkooppunten uit jouw gemeente.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1113 kilometer per 4 weken. Hiermee ramen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Slappeterp):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,100€111,30€1335,60
Elektrisch€0,040€44,52€534,24
Besparing€0,060€66,78€801,36
Kosten elektrisch vs benzine rijden in maart 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Waadhoeke

Lease of koop jij een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Slappeterp aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor variabelen als toegankelijkheid en drukte. Elke inwoner mag het gebruiken. Uitgebreide informatie is te vinden op www.waadhoeke.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Hybride voertuigen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (maart 2024)

Laadstations in Slappeterp zijn goed vertegenwoordigd. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven wisselen tussen de €0,295 tot €0,605 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in Slappeterp. Doorzoek daarnaast oplaadplekken en installatiebedrijven in Menaam, Dronryp, Marsum, Deinum en Blessum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden slappeterp-9037

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatie kost tussen de €1025 & €2200. De totale investering komt tot stand door het soort systeem (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Engie, Essent, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,05 p/100 km. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €10,05 p/100 km. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Friesland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Slappeterp bevestigt het laadstation aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is elke stroomkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De actuele EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Slappeterp kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €825. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Slappeterp zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Waadhoeke biedt op het ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de paal dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.waadhoeke.nl.

Plaats een reactie