Laadpaal Lexmond

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Lexmond aan huis. Op basis van jouw eigen laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Audi Q4 e-tron of bijvoorbeeld de Renault Twingo Electric. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker tref je bruikbare informatie over velerlei type laadpalen, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Nog voordeliger rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €990.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lexmond

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals een Audi Q4 e-tron kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Lexmond kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een goede actieradius. Tevens is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de installatie, hardware, kabels en de tarieven voor de elektriciteit (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Hierbij bieden wij een aantal kooptips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Lexmond. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Lexmond kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal is compatibel met de normale 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Lexmond. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (of socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, daarna sluit je ‘m aan. De oplossing met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Lexmond.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit biedt uitkomst als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder vind je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Lexmond vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €700 en €3275. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme laadpunten met leuke extra’s als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Lexmond.

Soort laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€535- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €635
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€840- €935
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lexmond variëren van €410 en ongeveer €2075. De totale kosten hangen af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Laadpas
Vaak wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €6,75 p/maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check betrouwbare deskundigen uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1053 km per maand. Op basis daarvan becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lexmond):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,140€147,42€1769,04
Elektrisch€0,048€50,54€606,53
Besparing€0,092€96,88€1162,51
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Vijfheerenlanden

Rijd je een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Lexmond aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze overwegen daarbij zaken als zichtbaarheid en doorstroming. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info is terug te lezen op www.vijfheerenlanden.nl. Daar kom je er ook achter of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Lexmond zien we steeds meer. Elke weggebruiker mag daar in principe gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven bedragen tussen de €0,245 en €0,585 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Lexmond. Vind ook oplaadpunten en leveranciers in Noordeloos, Hoornaar, Vuren, Dalem en Spijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lexmond-4231

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Heb je een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie zit zo tussen de €775 & €2425. De prijsindicatie wordt bepaald door het type laadstation (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Eneco, Essent, Energiedirect, NLE en PowerPeers, Pure energie, Oxxio, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,25 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzineauto kost circa €9,70 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Utrecht.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De specialist legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Lexmond plaatst het als wallbox aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Lexmond zal al dit werk voor je oplossen. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €800. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Lexmond kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Vijfheerenlanden biedt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de paal nabij jouw huis kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.vijfheerenlanden.nl.

Plaats een reactie