Laadpaal Manderveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Manderveen aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + DS 3 Crossback E-Tense. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en je hebt het snel terugverdiend. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over populaire laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Rijden zonder kosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €990.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Manderveen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op verschillende manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Manderveen kopen is een goede investering. Je kunt eenvoudig laden en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Overigens is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder vind je tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Manderveen. Bekijk ook meer info over Goedkoopste laadpaal.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Manderveen kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant maakt gebruik van de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Manderveen. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Een ander nadeel is dat het wat rommelig oogt. Als laatste moet je opletten dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Verder ziet het er wat netter uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Manderveen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees jij meer informatie over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Manderveen vergelijken

De kosten van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €800 t/m €3275. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Verder heb je de keuze uit slimme stations met toffe functies als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Manderveen.

Soort laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€505- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€515- €635
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€870- €1000
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Manderveen wisselen tussen de €320 en +/- €1800. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementsprijzen laadpassen
Hedendaags wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €6,50 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check erkende adviseurs uit jouw omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1071 km per maand. Met dit getal begroten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Manderveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,100€107,10€1285,20
Elektrisch rijden€0,040€42,84€514,08
Besparing€0,060€64,26€771,12
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tubbergen

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Manderveen aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als bereikbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan het gebruiken. Alle info is te vinden op www.tubbergen.nl. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Alle elektrische auto’s.

Openbare oplaadpunten in de buurt (mei 2024)

Laadstations in Manderveen zijn 24/7 actief. Iedereen met een abonnement kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten liggen tussen de €0,230 tot wel €0,620 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart onderzoek jij de openbare laadstations in Manderveen. Check tevens oplaadplekken en installatiebedrijven in Mander, Hezingen, Vasse, Hoge Hexel en Notter.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden manderveen-7664

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Betreft het een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief plaatsing varieert qua prijs tussen de €1000 & €2275. De totaalprijs wordt bepaald door welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw vaste energieleverancier zoals Engie, NLE, Budget energie, Essent, Energiedirect en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,35 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost circa €9,95 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Manderveen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische voertuigen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Manderveen kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan bedragen circa €925. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. De bekende elektrische auto’s in Manderveen hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Tubbergen verschaft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of deze laadpaal dichtbij jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.tubbergen.nl.

Plaats een reactie