Laadpaal Hezingen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Een gevolg is dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Hezingen aan huis. Via een privé laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of jouw Tesla Model 3 Long Range Performance. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is veel voordeliger. Hier zoek je extra informatie over populaire laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €965.
 • Een privé laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hezingen

Elektrisch rijden is de toekomst. Jouw elektrische auto opladen zoals de Hyundai Kona Electric 64 kWh gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Hezingen kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een volgeladen accu. Verder is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mij EV en woning? Verderop check je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voor laadpaal laten installeren in Hezingen. Bekijk ook meer info over Laadpaal installatie.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Hezingen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation werkt met de standaard 230 voltage. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Hezingen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook oogt het een stuk georganiseerder en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Hezingen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Hezingen vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis varieert van €625 t/m €3000. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien zien we steeds meer slimme laadpunten met leuke extra’s als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Hezingen.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€550- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€515- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€685- €750
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€825- €975
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Veilig laden dankzij loadbalancing.
 12. Tesla Wall Connector: Perfect voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2023
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hezingen lopen uiteen tussen de €340 & €2000. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Hedendaags wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €4,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vergelijk ervaren leveranciers uit jouw regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1069 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hezingen):

 • Benzine rijden 2023: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,049/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€155,01€1860,06
Elektrisch€0,049€52,38€628,57
Besparing€0,096€102,62€1231,49
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Tubbergen

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Hezingen aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Ze analyseren hiervoor zaken als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo kan je lezen op www.tubbergen.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Private lease elektrische auto.

Overzicht met openbare oplaadpunten (december 2023)

Laadstations in Hezingen zijn er voldoende. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten liggen tussen de €0,270 tot €0,560 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje doorzoek je de openbare laadstations in Hezingen. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Vasse, Hoge Hexel, Notter, Nutter en Oud Ootmarsum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hezingen-7662

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Heb je een pand met 10 parkeerplekken of meer? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal incl. de benodigde installatie varieert qua prijs tussen de €1025 en €2350. Het tarief wordt bepaald door welk merk je kiest (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Eneco, NLE, Engie, Budget energie en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,245 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,10 p/100 km. Goed om te weten: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,15 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Overijssel.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Hezingen monteert het als wallbox of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Moderne auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Hezingen kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor zijn circa €825. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Hezingen beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Tubbergen verschaft op dit ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of deze laadpaal nabij jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.tubbergen.nl.

Plaats een reactie