Laadpaal Vasse

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Vasse aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of bijvoorbeeld de Renault Twingo Electric. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website vind je uitgebreide informatie over populaire soorten laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €925.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Vasse

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van de accu van een EV zoals een Volkswagen ID.3 Pro S kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Vasse kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en veilig en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Hierbij vind je tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Vasse. Bekijk ook meer info over Laadpalen.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Vasse kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een montagepaal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Analyseer hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil draait op de standaardaansluiting van 230V. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Vasse. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste noemen we nog even dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Tevens oogt het netter en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw auto gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Vasse.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Vasse vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 – €3100. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme palen met features als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Vasse.

Soort laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€520- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€520- €610
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€670- €775
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€840- €1070
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba en Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Vasse variëren van €370 tot €2000. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €3,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Check de beste installateurs in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1068 km op maandbasis. Hiermee checken we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Vasse):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,140€149,52€1794,24
Elektrisch rijden€0,048€51,26€615,17
Besparing€0,092€98,26€1179,07
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tubbergen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Vasse aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil neergezet wordt. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als vindbaarheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Uitgebreide informatie is terug te lezen op www.tubbergen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op die site kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (mei 2024)

Laadstations in Vasse zijn veel beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De tarieven variëren tussen de €0,285 en €0,605 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht treft je de openbare laadstations in Vasse. Vergelijk ook oplaadplekken en leveranciers in Hoge Hexel, Notter, Nutter, Oud Ootmarsum en Agelo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden vasse-7661

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er meerdere subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren zit zo tussen de €925 & €2400. Het hele prijskaartje hangt af van het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals NLE, Eneco, Essent, Budget energie, Energiedirect en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,75 p/100 km. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost al gauw €10,40 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Vasse plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De hedendaagse elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Vasse kan jou hierin ontzorgen. De totale onkosten bedragen ongeveer €975. Goed om te weten: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. Veel beschikbare elektrische auto’s in Vasse hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Tubbergen verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of deze laadpaal dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Bekijk ook www.tubbergen.nl.

Plaats een reactie