Laadpaal Stichtse Vecht

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een privé laadpaal in Stichtse Vecht aan huis. Door middel van een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Skoda Enyaq iV 80 of Lucid Air Pure. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl lees je handige informatie over geschikte laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €965.
 • Een laadstation bij de woning verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Stichtse Vecht

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de MG ZS EV kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Stichtse Vecht kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een goed geladen accu. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal past bij mijn auto en mijn situatie? Hieronder check je inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Stichtse Vecht. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste laadpas.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Stichtse Vecht kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem functioneert met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Stichtse Vecht. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien is het in de praktijk zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbij heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Stichtse Vecht.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij lees je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Stichtse Vecht vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €750 tot en met €3175. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien onderscheiden we slimme wallboxen en palen met innovatieve features als Autostart die een stukje prijziger zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Stichtse Vecht.

Soort laadpaalLaadvermogenLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€530- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€870- €1060
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire producten

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Stichtse Vecht lopen uiteen tussen de €310 en plus minus €1850. De prijs wordt bepaald door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Optioneel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €3,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk aangesloten leveranciers uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1131 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde checken we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Stichtse Vecht):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€113,10€1357,20
Elektrisch rijden€0,042€47,50€570,02
Besparing€0,0580€65,60€787,18
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Stichtse Vecht

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Stichtse Vecht aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en doorstroming. Elk huishouden mag het gebruiken. Alle info vind je op www.stichtsevecht.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Blog over elektrisch rijden.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2024)

Laadstations in Stichtse Vecht zijn veel beschikbaar. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten wisselen tussen de €0,300 – €0,615 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Stichtse Vecht. Bekijk ook laadmogelijkheden en verkopers in Utrecht, Woerden, Nieuwegein, Oudewater en Montfoort.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden stichtse-vecht-3633

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een pand met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning inclusief plaatsing kost tussen de €875 en €2325. De prijsindicatie is afhankelijk van het model laadzuil (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Budget energie, Engie, Eneco, Essent en Oxxio, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,235 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,35 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost je zo’n €9,50 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Utrecht.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Stichtse Vecht zet het laadstation vast tegen de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Stichtse Vecht zal al dit werk voor je oplossen. De geschatte kosten van zo’n service bedragen zo’n €825. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. De meeste gangbare elektrische auto’s in Stichtse Vecht kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Stichtse Vecht verschaft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.stichtsevecht.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie