Laadpaal Woerden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Woerden aan huis. Op basis van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Skoda Enyaq iV 80 + Renault Twingo Electric. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl zoek je uitgebreide informatie over betrouwbare type laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €955.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Woerden

Elektrisch rijden is de toekomst. Het elektrisch laden van een EV zoals een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Woerden kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder delen we inhoudelijke informatie en tips voor laadpaal laten installeren in Woerden. Of klik door voor meer informatie over Laadpassen vergelijken.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Woerden kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een speciale paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Check de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation werkt met de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Woerden. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Ook kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Daarvoor neem je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien heb je geen rommelige hangende kabels en blijft de kabel langer goed. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Het station met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Woerden.

Enkel of dubbel laadstation
Men kan kiezen voor een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check jij een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Woerden vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €700 t/m €3175. De prijs hangt vooral af van de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zijn er slimme laadpunten met toffe snufjes als voice of gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Woerden.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€525- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€530- €605
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€670- €760
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€835- €925
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge & Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Woerden liggen tussen de €350 & €2150. Deze prijs komt tot stand door het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €6,75 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check de beste installatiebedrijven in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1129 kilometer per 4 weken. Op basis daarvan verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Woerden):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,145€163,71€1964,46
Elektrisch€0,040€45,16€541,92
Besparing€0,1050€118,55€1422,54
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Woerden

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Woerden aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij zaken als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is te vinden op www.woerdenwijzer.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Kaart met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Woerden zijn goed vertegenwoordigd. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De kosten liggen tussen de €0,275 tot wel €0,550 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht onderzoek jij de openbare laadstations in Woerden. Doorzoek daarnaast laadzuilen en aanbieders in Nieuwegein, Oudewater, Montfoort, Lopik en IJsselstein.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden woerden-3444

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Heb je een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €750 en €2325. De definitieve prijs wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Eneco, Budget energie, Essent, Engie en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,50 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost circa €9,55 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Woerden zet het als wallbox tegen de muur of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Meestal is elke stroomkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Woerden kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor zijn zo’n €900. Belangrijk: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel bekende elektrische auto’s in Woerden dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Woerden verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het oplaadpunt nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.woerdenwijzer.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie