Laadpaal Tienhoven

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dat heeft als gevolg dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Tienhoven aan huis. Op basis van een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor + Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl ontdek je praktische informatie over betrouwbare soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €950.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Tienhoven

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Aiways U5 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Tienhoven kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een 100% actieradius. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de tarieven voor de elektriciteit (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning (meterkast) en auto? Verderop vind je inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Tienhoven. Zie ook onze informatie over Accu.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Tienhoven installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadzuil werkt met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt hierin investeren en dit laten aanleggen door een elektricien in Tienhoven. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Evenzeer is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Tienhoven.

Enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij check jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Tienhoven vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €500 en €3450. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook heb je de keuze uit slimme palen met speciale mogelijkheden als Peak Shaving die in aanschaf duurder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Tienhoven.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€550- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€515- €620
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€670- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€845- €1005
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Andere merken: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Tienhoven liggen tussen de €320 en plus minus €2175. Deze prijs komt tot stand door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €3,50 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek de beste installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1085 kilometer (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Tienhoven):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,150€162,75€1953,00
Elektrisch€0,050€54,25€651,00
Besparing€0,100€108,50€1302,00
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Stichtse Vecht

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Tienhoven aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente geeft aan of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij relevante zaken als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Updates en informatie vind je op www.stichtsevecht.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpalen.

Kaart met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Tienhoven zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten variëren tussen de €0,240 – €0,615 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het Google Maps overzicht check je de openbare laadstations in Tienhoven. Op deze site vind je ook oplaadplekken en leveranciers in Oud Zuilen, Maarssen, Harmelen, Zegveld en Kamerik.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden tienhoven-3612

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €1000 & €2125. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Eneco, Essent, Energiedirect, Budget energie, NLE en Vandebron, Pure energie, Oxxio, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,30 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost ongeveer €9,60 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Utrecht.

Hoe werkt de installatie?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Tienhoven monteert het als wallbox of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Tienhoven kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €950. Disclaimer: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Tienhoven dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Stichtse Vecht verschaft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of deze laadpaal in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.stichtsevecht.nl.

Plaats een reactie